Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

Par uzbrukumu policistam pieci mēneši cietumā

Pagājušajā mēnesī spēkā stājās Zemgales rajona tiesas Jelgavā spriedums, ar kuru Juris T. tika atzīts par vainīgu uzbrukumā varas pārstāvim, pildot dienesta pienākumus, un sodīts ar brīvības atņemšanu uz pieciem mēnešiem. Juris tika apcietināts tiesas zālē un kopš 9. jūlija jau izcieš savu cietumsodu.

Šī gada sākumā Juris uzbruka policijas darbiniekam. Viņam inkriminētais noziedzīgais nodarījums ir kvalificējams kā smags noziegums, par kuru maksimālais paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz pieciem gadiem.

2024. gada 17. janvārī pirms pulksten 10 divi Valsts policijas darbinieki tika nosūtīti uz kāda daudzdzīvokļu nama dzīvokli, jo dežūrdaļa bija saņēmusi informāciju par tur notiekošu konfliktu. Kārtības sargi notikuma vietā ieradās tieši laikā, jo, kad viņi iegāja mājoklī, ieraudzīja, ka Juris tobrīd bija sagrābis citu personu un draudēja tai ar fizisku izrēķināšanos. Ņemot vērā, ka Juris bija ļoti agresīvi noskaņots, viens no policistiem pavadīja viņu ārā uz dienesta automašīnu, bet otrs palika dzīvoklī, lai netraucēti aprunātos ar otru konfliktā iesaistīto vīrieti.

Iznākot no kāpņu telpas pagalmā, policijas darbinieks, turēdams Jura roku, pavadīja viņu uz dienesta mašīnu. Aizturētais, būdams neapmierināts ar policista likumīgajām darbībām, kļuva vēl agresīvāks. Dusmu vadīts, viņš savu roku izrāva no likumsarga satvēriena un uzbruka policistam, sākdams to grūstīt. Uz policista aicinājumu pārtraukt pretdarbību Juris nereaģēja. Tā vietā viņš vēl nopietnāk uzbruka varas pārstāvim, turklāt norāva policista formastērpam piestiprināto ķermeņa videokameru, ko aizmeta prom. Ņemot vērā, ka Juris turpināja uzbrukt, ieķeroties dienesta apģērbā, policijas darbinieks bija spiests pielietot speciālo tuvcīņas paņēmienu.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties ZZ.lv abonementu:

"ZZ.lv Plus" abonentiem būs pieeja unikālam izdevniecības saturam, kur atspoguļosim notikumus un procesus vietējos novados. Raksti, intervijas, bilžu galerijas, video saturs.

Abonē ZZ.lv digitālo saturu par 0.99€ uz pirmajām 4 nedēļām*

*Pēc izmēģinājuma perioda beigām ik pēc četrām nedēļām tiks veikts automātiskais maksājums - 1.99€ par abonēšanas periodu. Abonēšanu vari pārtraukt jebkurā brīdī savā ZZ.lv kontā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.