Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

Plūdu skartās teritorijas Jelgavas novadā apmeklē Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa

Ceturtdien, 15. augustā, reģionālajā vizītē Jelgavas novadu apmeklēs Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, lai apsekotu plūdu skartās teritorijas un runātu par iespējamajiem risinājumiem saistībā ar meliorācijas, plūdu un lietus notekūdeņu sistēmu izbūvi un ilgtspējīgu atjaunošanu, informē Jelgavas novada pašvaldība.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vizītes laikā D. Mieriņa tiksies ar Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietnieci Ilzi Vītolu, pašvaldības pārstāvjiem un apmeklēs plūdos spēcīgāk skarto apvidu Svētes pagasta Atpūtas ciemā, kā arī polderu sūkņu staciju Ozolniekos.

  • Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.

“Esam identificējuši vairākas problēmas ar kurām saskarās pašvaldības. Prioritāri nepieciešama normatīvo aktu pilnveidošana, lai teritoriju hidroloģiskās problēmas varētu risināt pārresoriski, neatkarīgi no tā vai teritorija atrodas pilsētā vai laukos, vai ir izveidota meliorācijas sistēma, vai apdraudējumi rodas plūdu vai lietus ūdeņu rezultātā. Tāpat nepieciešams veikt izmaiņas Meliorācijas likumā, lai nodrošinātu vienkāršotu iespēju pašvaldībām reģistrēt meliorācijas sistēmas kadastrā bez papildus inventarizācijas lietu izstrādes. Jānosaka kārtība, kādā pašvaldības var operatīvi veikt meliorācijas vai citas hidroloģiskā režīma nodrošināšanas sistēmas sakārtošanu ārkārtas situācijās neatkarīgi no īpašuma tiesību veidā. Papildus tam, valdībai nepieciešams veikt grozījumus noteikumos, kas ierobežotu iespējas veidot neatbilstoša parametra caurtekas,” skaidro D. Mieriņa, norādot, ka nepieciešams veicināt Eiropas Savienības atbalsta pieejamību hidroloģiskā režīma infrastruktūras, tajā skaitā arī meliorācijas uzturēšanai,  attīstībai lauku teritorijās un pilsētās, izmantojot jaunus, inovatīvus un pilsētvidei piemērotus risinājumus.

Plānotajā reģionālajā vizītē piedalīsies arī Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Normunds Šmits. Pēc viesošanās Jelgavas novadā delegācija apmeklēs Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centru.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.