Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

Pirmdien notiks ārkārtas sēde, kurā deputāti balsos par jaunu Jelgavas novada domes priekšsēdētāju

  • 2023. gada februāra sēdes norise.

14. augustā Jelgavas novada pašvaldībā saņemts septiņu deputātu iesniegums ar aicinājumu sasaukt domes ārkārtas sēdi un skatīt jautājumu par Jelgavas novada domes priekšsēdētāja ievēlēšanu. Sēdi plānots sasaukt pirmdien – 19. augustā, jo Pašvaldību likums paredz, ka ārkārtas domes sēde sasaucama trīs darba dienu laikā, informē Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Lelde Podniece-Jostmane.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Iesnieguma autori ir trīs deputāti no Latvijas Zaļās partijas – Andris Ozoliņš, Jānis Kažotnieks un Ģirts Neija, Artūrs Semjonovs un Uldis Ainārs no Jaunās Vienotības un divi deputāti no Latvijas Zemnieku savienības – Pēteris Veļeckis un Jānis Počs. Deputāti savu iesniegumu pamato ar ilgstošo pašvaldības darbu bez domes priekšsēdētāja, kas var rezultēties ar domes atlaišanu. Pašlaik Jelgavas novada domei darbs jau vairāk nekā četrus mēnešus rit bez domes priekšsēdētāja pēc tam, kad 3. aprīlī no amata atkāpās Madars Lasmanis.

9. jūlijā jau aizvadīta viena domes ārkārtas sēde jauna Jelgavas novada domes priekšsēdētāja ievēlēšanai. Balsojumam tika izvirzītas divas kandidatūras – Andris Ozoliņš no Latvijas Zaļās partijas un deputāts no partijas Latvijas attīstībai Emīls Dobrājs, tomēr balsu vairākumu nesaņēma neviena no izvirzītajām kandidatūrām un sasauktā domes ārkārtas sēde noslēdzās bez rezultāta.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.