Liellopu gaļa ar ķiplokiem Jaunlopa gaļas fileju sagriež šķēlēs, vairākās vietās iegriež ar naža galu, kur ieliek ķiploka daiviņas, apsāla. Liek dziļā pannā karstā eļļā, nedaudz pārlej ar karstu ūdeni vai buljonu, cep no abām pusē.
Liellopu gaļa ar ķiplokiem
Jaunlopa gaļas fileju sagriež šķēlēs, vairākās vietās iegriež ar naža galu, kur ieliek ķiploka daiviņas, apsāla.
Liek dziļā pannā karstā eļļā, nedaudz pārlej ar karstu ūdeni vai buljonu, cep no abām pusēm, kamēr gaļa mīksta (šķidrumu papildina pēc vajadzības).
Pasniedz ar kartupeļiem vai rīsiem, salātiem.
Brokastu maizītes
Sīki sagriež desu (vai citu žāvētu gaļas izstrādājumu), vārītu olu, sīpolu, dilles un citus zaļumus, var pierīvēt arī sieru. Visu sajauc ar majonēzi, liek uz maizes šķēlēm.
Biezpiena krēms
Svaigu biezpienu mikserī puto kopā ar zemenēm (vai avenēm), kamēr veidojas viendabīga masa. Pasniedz ar pienu, kam nedaudz pievienots vaniļas cukurs. Var likt arī uz baltmaizes, pārkaisot sarīvētu šokolādi. Ābolu laikā ogu vietā var izmantot mīkstus ābolus. Vislabāk ‘Balto dzidro’.