Siera un sēņu mērce Siers 100 g, sviests 100 g, konservētas sēnes 1 gl., buljons pusglāze, skābs krējums 1 gl., sāls, pipari.
Siera un sēņu mērce
Siers 100 g, sviests 100 g, konservētas sēnes 1 gl., buljons pusglāze, skābs krējums 1 gl., sāls, pipari.
Sasmalcinātas sēnes uzkarsē sviestā, pielej buljonu, pieliek krējumu, sarīvētu sieru. Slēgtā traukā uz lēnas uguns karsē 15 minūtes. Nogaršo pēc sāls. Pasniedz pie putnu gaļas.
Biezpiena un ābolu plācenīši
Biezpiens 200 g, skābi āboli 2 gab., olas 2 gab., kviešu milti pusglāze, sāls, cukurs, rīvmaize apviļāšanai, taukvielas cepšanai.
Biezpienam pieliek olas, uz sakņu rīves sarīvētus ābolus, sāli, cukuru pēc garšas, miltus un samaisa. Izveido mazus plācenīšus, apviļā rīvmaizē, apcep sakarsētās taukvielās no abām pusēm brūnus. Pasniedz karstus ar krējumu.
Ja vēlas, apceptos plācenīšus var pārliet ar krējumu un uz pie-cām minūtēm ielikt cepeškrāsnī.
Biezpiena stienīši
Biezpiens 200 g, ola 1 gab., kviešu milti 2 ēdk., kartupeļu ciete 1 tējk., sāls, eļļa vārīšanai.
Biezpienam pieliek olu, sāli, miltus, cieti un samaisa. Izveido stienīšus pirksta garumā un resnumā, vāra sakarsētā eļļā gaiši brūnus. Pasniedz karstus pie putna cepeša.