0,5 litru burciņai vajag 700 g tomātu, 3 4 sīpolus, 2 tējkarotes želatīna, 2 3 melnos piparus, tējkaroti sāls, pustējkaroti 70 % etiķa esences, tējkaroti cukura.
Tomātu želeja
0,5 litru burciņai vajag 700 g tomātu, 3 4 sīpolus, 2 tējkarotes želatīna, 2 3 melnos piparus, tējkaroti sāls, pustējkaroti 70 % etiķa esences, tējkaroti cukura.
Tomātus sagriež, uzvāra, izberž caur sietu. Citā katliņā izsautē sīki sagrieztus sīpolus. Tomātiem pievieno sīpolus, izkausētu želatīnu, sāli, etiķi, cukuru. Salej burciņās, karsē 80 90 grādos: puslitra burkas 10 minūtes, litra 20 25 minūtes. Aizvāko ar jauniem plastmasas vāciņiem.
Želeja ir stingra, to izmanto sviestmaizēm, kā piedevu aukstajiem gaļas un zivju ēdieniem.