
Trešdien, 24. septembrī, Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošā vidusskolas (DAVV) konferenču zālē norisinājās pasākums “Augu valsts garšas Austrijas noskaņās”, kas tika īstenots Erasmus+ projekta ietvaros, informē DAVV.
Diena tika iesākta ar meistarklasi, ko vadīja 4. pavāru kursa audzēknis Iļja Lukošus kopā ar skolotāju Ivetu Čerpinsku. Iļja nesen atgriezās no Erasmus+ mobilitātes Austrijā, un meistarklases laikā dalījās pieredzē, iedvesmojot topošos pavārus gatavot mūsdienīgus augu valsts ēdienus.
Pasākuma turpinājumā skolotāji, viesi un pavāru programmas jaunāko kursu audzēkņi baudīja plašu ēdienu klāstu, kurā bija apvienotas gan tradicionālas, gan radošas garšu kombinācijas.
Degustācijas laikā viesiem tika piedāvāti vairāki ziedkāpostu steiku varianti – ar bazilika pesto, ar citronu, olīvām un kaperu mērci, kā arī ar kūpinātas paprikas vai kurkumas glazūru.
Tāpat varēja nobaudīt baklažānu steiku ar tomātiem un mocarellu, veģetāros “bufalo spārniņus” ar barbekjū mērci, kukurūzas “ribiņas” ar rančo mērci, kā arī garšaugos marinētu tofu ar grilētiem dārzeņiem.
Piedāvājumā bija arī pērļu kuskusa salāti ar saulē kaltētu tomātu pesto, ceptu biešu un kolrābju karpačo, batātes ar rikotas sieru un vīģēm, marinēti ķirbji ar rukolu un ciedru riekstiem, bet noslēgumā – banānmaize ar sāļās karameles saldējumu.
Par viesu uzņemšanu un pasākuma norisi rūpējās 4. kursa viesmīlības pakalpojumu speciālisti skolotājas Aigara Indersona vadībā.
Jau trešo gadu Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošā vidusskola izmanto Erasmus+ programmas piedāvātās iespējas, īstenojot īstermiņa projektus pedagogu un izglītojamo mobilitātei.