Jēlas cūku ādas izlieku uz marlītes, saķiplokoju, uzberu piparus, nedaudz sāls un tad lieku virsū visu, kas mājās atrodams: nevārīts burkāns, uz pusēm pārgriezti šampinjoni, cīsiņi vai sardele, frikadeļu masa, gabaliņos sagriezta žāvētā gaļa, paprika.
Jēlas cūku ādas izlieku uz marlītes, saķiplokoju, uzberu piparus, nedaudz sāls un tad lieku virsū visu, kas mājās atrodams: nevārīts burkāns, uz pusēm pārgriezti šampinjoni, cīsiņi vai sardele, frikadeļu masa, gabaliņos sagriezta žāvētā gaļa, paprika. Beigās uzkaisu «Vegetu». Tad visu kopā stingri marlītē nosienu un uz nelielas uguns vāru gatavu. Nolieku zem sloga un atdzesēju. Pāri palikušajā buljonā vāru zupu vai izmantoju to mērcei.