Četri Zaļenieku arodvidusskolas un Jelgavas Amatu vidusskolas topošie pavāri un konditori 18. un 19.novembrī kopā ar kolēģiem no vēl 14 profesionālās izglītības skolām strādāja Rīgā, restorānā «Vincents», kur tika gatavots mielasts ārlietu ministra Māra Riekstiņa rīkotajai valsts svētku pieņemšanai Melngalvju namā, kas notika 19.novembrī.
«Tā bija lieliska prakses iespēja vienā no labākajiem galvaspilsētas restorāniem,» atzina Elīna Nikolajeva un Mārtiņš Dilāns no Zaļeniekiem. Viņi, tāpat kā Alīna Konovalova un Valērijs Patrasko no Amatu vidusskolas, ir vieni no labākajiem audzēkņiem savā mācību iestādē.Mielastam tika sagatavotas 32 veidu pirkstiņuzkodas, katra – 150 līdz 200 gabali. «Tas ir smalkais stils, kur ēdienu gatavošanā ir ļoti daudz roku darba,» skaidro Zaļenieku arodvidusskolas skolotāja Sarmīte Vīpule.Zaļenieku arodvidusskolas audzēkņiem bija jāgatavo ķimeņu maizes ar Jāņu sieru, kas turklāt bija klātas ar Užavas alus putām, kā arī maizītes ar viltoto zaķi un paipalu olām. Darbs notika restorāna «Vincents» pavāru uzraudzībā.Projekta, kurā iesaistījušās Ārlietu un Izglītības un zinātnes ministrijas, ideja ir veicināt ēdienu gatavošanas latvisko tradīciju saglabāšanu un popularizēšanu gan pašu latviešu, gan ārvalstnieku vidū. «Vincenta» šefpavārs Mārtiņš Rītiņš izteica cerību, ka šāda profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu prakse un sava darba velte turpmākajās valsts jubilejās varētu kļūt par tradīciju.