«Sātīga un sildoša maltīte nedaudz eksotisku garšu mīļotājiem. Pievieno dārzeņus pēc savas patikas un variē ar garšvielām pēc gaumes. Ne tik pikantais variants derēs arī mazajiem gardēžiem!» bloga «Lindas virtuve» autore Linda Tellgrena iedrošina pagatavot pastu, kas priecēs lielus un mazus ēdājus.
(4 personām)
– 300 g «Dobeles dzirnavnieka» fusilli pastas
– eļļa cepšanai
– sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
– 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
– dzeltenā paprika, sagriezta gareniski
– sarkanā paprika, sagriezta gareniski
– ēdamkarote Meksikas ēdienu garšvielu maisījuma (vari pagatavot, vienādās daļās sajaucot maltas kumīna sēkliņas, saldās paprikas pulveri, maltu raudeni (oregano), pa šķipsnai čili un ķiploku pulvera)
– 550 g maltas liellopa gaļas
– šķipsna sāls
– ēdamkarote brūnā cukura
– 400 ml konservētu tomātu
– 140 g rīvēta siera
– pasniegšanai – svaigas koriandra lapiņas
Uzkarsētā eļļā pannā vai katlā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un cep vēl pāris minūtes. Tad pievieno paprikas sloksnītes un cep trīs minūtes. Pannas saturam pievieno gaļu un garšvielu maisījumu, sāli, cukuru. Ik pa laikam apmaisot, cep piecas minūtes.
Gaļai pievieno tomātus, samaisi un liec pannai (katlam) vāku, lai sautējas 7–10 minūtes. Pannas saturam pārkaisi rīvēto sieru, izslēdz uguni un uzliec vāku. Pēc piecām minūtēm atkal visu samaisi.
Kamēr kūst siers, lielā katlā uzvāri ūdeni, pievienojot šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri septiņas minūtes, līdz tā ir «al dente». Nolej ūdeni. Samaisi fusilli par gaļas mērci. Pasniedz karstu, pārbērtu ar koriandra lapiņām.