Ziemassvētku rītā mīļos un sevi palutini ar pārslu vafelēm. Gardums smaržo pēc svētkiem un garšo bezgala labi, turklāt pārslas satur vērtīgus vitamīnus, minerālvielas, šķiedrvielas un beta-glikānu. Nodrošina arī sāta sajūtu ilgam laikam, izmēģināt aicina LiensPlusViens.lv autore Laura Grēviņa.
Četrām vafelēm nepieciešams– ola, 1 gab.
– sviests vai neitrāla eļļa, 50 g
– kviešu milti «Ekstra», 75 g
– «Dobeles dzirnavnieka» ātri vārāmās auzu pārslas, 50 g
– mandeļu vai govs piens, 150 ml
– rīvēta apelsīna miziņa (no 1/2 apelsīna)
– brūnais cukurs, 1–2 ēd. k. (pēc garšas)
– kanēlis, 1/4 tējk.
– cepamais pulveris, 1 tējk.
– var pievienot tējkaroti upeņu, aveņu vai citu ogu pulvera
Sviestu izkausē un atdzesē. Olu sakuļ un sajauc ar sviestu, cukuru, pienu un apelsīna miziņu. Miltus sajauc ar pārslām, cepamo pulveri un kanēli.
Visu samaisa kopā. Cep sakarsētā vafeļu pannā.