Ceturtdiena, 13. novembris
Eižens, Jevgeņijs, Jevgeņija
weather-icon
+6° C, vējš 0.89 m/s, D-DR vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Ķirbis - universāls dārzenis

Sagriež ķirbi šķēlēs, nomizo, sarīvē uz sakņu rīves un liek karstā sviestā.

Ķīselis no ķirbja
Sagriež ķirbi šķēlēs, nomizo, sarīvē uz sakņu rīves un liek karstā sviestā. Pasautē, sakuļ vienādā masā, pieliek uzvārītam pienam, pieber cukuru, vanilīnu un tad uz lēnas uguns vāra minūtes četras. Tikmēr aukstā ūdenī iemaisa kartupeļu miltus un lej ķīselī, lēnām izmaisa un gaida, līdz uzvāras. Salej stikla trauciņos, atdzesē un pārlej ar dzērveņu vai jāņogu mērci.
Ceptas ķirbja šķēles
Ķirbi sagriež šķēlēs, nomizo, uzkaisa sāli, apviļā rīvmaizē un sakultā olā, liek uz pannas karstā margarīnā un cep abas puses brūnas. Labi garšo ar krējumu, bet var kopā ar brūkleņu ievārījumu likt uz šķīvja blakus vistas stilbam.
Plācenīši no ķirbja
Vispirms iejauc rauga pankūku mīklu. Tad sagriež šķēlēs ķirbi un nomizo, sarīvē uz sakņu rīves un iemaisa gatavajā rauga mīklā. Ar karoti veido plācenīšus un liek uz pannas sakarsētā margarīnā vai eļļā un cep, kamēr brūni. Var likt arī cepeškrāsnī. Labi garšo vai nu ar krējuma vai speķa mērci.
Ķirbja gardumiņš
Sagriež ķirbi šķēlēs, nomizo un uz sakņu rīves sarīvē. Nomizo ābolus un arī uz sakņu rīves sarīvē. Samaisa stikla bļodā kopā ar pāris karotēm medus. Kā punktiņš uz «i» der sauja svaigu dzērvenīšu.
No Ņinas Masiļūnes pavārgrāmatas «špikodama», ķirbjus cepa un vārīja Aija

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.