Svētdiena, 14. decembris
Auseklis, Gaisma
weather-icon
+-2° C, vējš 0.89 m/s, Z vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Klāt ogu saldēšanas laiks

Ziemā ar pankūkām brīnišķīgi garšo salds zemeņu vai ķiršu ievārījums, bet no diētas ārstu viedokļa neapšaubāmi vērtīgākas būs saldētas ogas.

Ziemā ar pankūkām brīnišķīgi garšo salds zemeņu vai ķiršu ievārījums, bet no diētas ārstu viedokļa neapšaubāmi vērtīgākas būs saldētas ogas.
Saldēšanai noder jebkuras ogas. Tikai tām pēc iespējas jābūt vienāda lieluma, tad tās vienmērīgāk sasalst. Šis nosacījums attiecas uz zemenēm. Nelielas ogas pēc atkušanas izskatās labāk.
Ogas noskalo un nosusina. Ja tās ir no sava dārza, sausas un nebojātas, var nemazgāt.
1. variants. Ogas var saldēt, uzreiz svaigas sapildot vienreizējās lietošanas plastmasas trauciņos vai maisiņos.
2.variants. Ogas izliek uz paplātes un sasaldē. Tad sasaldētas saber trauciņos glabāšanai.
3. variants. Ogas ar mīkstu struktūru (zemenes, avenes) saberž ar nelielu cukura daudzumu un sasaldē nelielos trauciņos.
4. variants. Plastmasas traukos sasaldē svaigu ogu sulu. Jāatceras, ka sasalstot sula izpletīsies.
Ziemā ogas atlaidina un ēd svaigas, izmanto salātiem kopā ar svaigiem augļiem, saputo ar putukrējumu, vāra kompotus, ķīseļus.

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.