Burkānu un žāvētu plūmju sautējums.
Burkānu un žāvētu plūmju sautējums
5 burkāni, 100 g žāvētu plūmju, 50 g sviesta.
Burkānus sagriež ripiņās, liek sautējamā katlā, pārlej ar karstu ūdeni, lai burkāni būtu pārklāti, pieliek žāvētās plūmes, sviestu un sautē mīkstus. Pasniedz siltu.
Sautētas bietes skābā krējumā
500 g biešu, 1 burkāns, 1 pētersīļa sakne, 1 tējkarote galda etiķa vai citrona sulas, 1 tējkarote cukura, 1 glāze skāba krējuma, 1 ēdamkarote miltu, 2 ēdamkarotes sviesta.
Bietes, burkānus, pētersīļa sakni sagriež sloksnītēs, liek sautējamā katliņā, pievieno sviestu, etiķi un nedaudz ūdens, samaisa, uzliek vāku un sautē, kamēr saknes mīkstas. Jāuzmanās, lai sautējums nepiedeg. Skābajā krējumā iemaisa miltus, sāli, cukuru un pievieno saknēm. Labi samaisa, pieliek lauru lapu un pasautē vēl apmēram 7 minūtes.
Okroška
1 l maizes kvasa, 1 vārīta biete, 1 vārīts burkāns, 3 vārīti kartupeļi, 2 svaigi gurķi, 2 vārītas olas, 1 tējkarote cukura, 2 ēdamkarotes skāba krējuma, sīpolloki.
Atdzesētus vārītus dārzeņus sarīvē uz rupjās rīves. Gurķus sagriež kubiņos, olas sakapā. Smalki sagriež lociņus, apkaisa ar sāli un saberž, līdz parādās sula. Visas sastāvdaļas sajauc, pārlej ar kvasu un pievieno skābu krējumu un sakapātas dilles.
Garšīga aukstā zupa būs arī tad, ja kvasa vietā izmantosiet kefīru vai paniņas.
No Līgas recepšu grāmatas