Svētdiena, 14. decembris
Auseklis, Gaisma
weather-icon
+0° C, vējš 0.89 m/s, R-DR vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

PLĪTSSTŪRIS

Zivju zupa Tā kā kāda «Ziņu» lasītāja pensijas gados izteica apmierinātību ar «Plītsstūrī» lasāmo recepšu vienkāršumu un lētumu, arī turpmāk neaizmirsīšu tos, kurus interesē pēc iespējas lētāku ēdienu pagatavošanas paņēmieni.

Zivju zupa
Tā kā kāda «Ziņu» lasītāja pensijas gados izteica apmierinātību ar «Plītsstūrī» lasāmo recepšu vienkāršumu un lētumu, arī turpmāk neaizmirsīšu tos, kurus interesē pēc iespējas lētāku ēdienu pagatavošanas paņēmieni.
Kā zināms, visgaršīgākā tā ir no upju un ezeru zivīm ­ asariem, līdakām, brekšiem, karpām un citām. Taču var iztikt arī ar veikalos nopērkamajiem zivju atgriezumiem ­ mencu galvām, lašu spuras un asakas. Arī no tiem zupa ir gana laba. Jāatceras vienīgi, ka visām zivīm jāizņem žaunas.
Zivju atgriezumus pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra un noputo. Pievieno veselu sīpolu, apaļos melnos piparus, dažas lauru lapas un sāli. Vāra uz nelielas uguns kādu pusstundu. Caur sietiņu izkāš. Buljonam pieliek klāt kartupeļus un vāra vēl 15 minūtes.
Ēdot zupai pievieno krējumu. Un vēl ­ īpaši garšīga zivs zupa ir, kad tai pievienotas dilles. Neaizmirstiet!
Dzidra

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.