Rupjmaizes un ābolu sacepums.
Rupjmaizes un ābolu sacepums
Ietaukotā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek kārtās plānus rupjmaizes sausiņus un uz rupjās rīves sarīvētus, ar cukuru un nedaudz kanēļa samaisītus ābolus. Pēdējā kārtā liek ābolus. Sacepumu pārliek ar sviesta piciņām un cep cepeškrāsnī. Kad āboli kļūs mīksti un sausiņi uzsūks to sulu, sacepums gatavs.
Var pasniegt ar «Lāses» vaniļas pienu gan aukstu, gan karstu.
Rupjmaizes sausiņu vietā var izmantot arī baltmaizes sausiņus.
Kartupeļu «žagariņi»
Uz 7 kartupeļiem: 2 glāzes miltu, 2 olas, 0,5 glāzes eļļas, sāls.
Kartupeļus nomizo, novāra sālītā ūdenī, nokāš, nosusina un atdzesē. Izberž caur sietu. Masai pievieno miltus un olu dzeltenumus. Olu baltumus uzputo, uzmanīgi pievieno kartupeļu masai un izmaisa. Uz miltiem apkaisīta galda izveltnē masu 3 – 4 mm biezumā. Sagriež rombiņos, viducī pāršķeļ. Cep lielā daudzumā karstu tauku vai eļļas. «Žagariņus» pasniedz ar pienu, krējumu kā patstāvīgu ēdienu vai kā piedevu.