Nacionālais mazumtirgotājs «Elvi» kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti, kas atklās ķirbim jaunas garšas nianses un iederēsies gan ikdienā, gan uz svētku galda.
Salāti ar ceptu ķirbi, bietēm un fetas sieru (4–6 personām)
• 4 nelielas bietes
• mazs ķirbis (ap 300 g)
• 200 g fetas siera
• dažas saujas svaigu spinātu lapu (var aizvietot vai sajaukt uz pusi ar rukolu)
• 3–4 ēdamkarotes viegli apgrauzdētu ķirbju sēklu
• olīveļļa
• tējkarote kaltēta timiāna
• 2 ēdamkarotes balzametiķa
• sāls un melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Bietes un ķirbi nomazgā, notīra un sagriež nelielos kubiņos. Dārzeņus apslaka ar ēdamkaroti olīveļļas, uzkaisa timiānu, sāli un piparus. Cep līdz 180°C sakarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes, līdz dārzeņi gatavi. Nedaudz atdzesē. Zaļās lapas samaisa ar dažām ēdamkarotēm olīveļļas, balzametiķi, sāli un pipariem, pievieno ķirbi un bietes, viegli samaisa. Virsū liek sagrieztus fetas siera gabalus, pārkaisa ar ķirbju sēklām.