Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas audzēkne Rebeka Renāte Meļehova nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa “Skills Latvia 2022” pusfināla prasmju konkursā “Ēdienu gatavošana” iekļuvusi starp sešiem labākajiem jaunajiem pavāriem, kuri jau aprīļa beigās startēs finālā.
Konkursantu garšas izjūta tika pārbaudīta “aklajā degustēšanā”, kurā dalībniekiem bija dotas 20 minūtes, lai atpazītu desmit Latvijas produktu garšas, bet galvenais uzdevums “Virtuve bez atkritumiem” bija proporcionāli sadalīt izejvielas ēdiena pagatavošanā, lai neveidotos pārpalikumi. Konkursantiem bija dotas sešas stundas, lai sagatavotu siltās uzkodas, pamatēdienu un desertu. Jaunieši varēja izmantot pašu izvēlētas sastāvdaļas, bet uzdevums iekļāva arī obligātās sastāvdaļas. Piemēram, silto uzkodu pagatavošanā konkursantiem vajadzēja izmantot biezpienu, griķu miltus, kolrābi, ķirbi un olas.
Atklāj sevī pavāres aicinājumu
2. kursa audzēkne 17 gadu vecā Rebeka Renāte Meļehova stāsta, ka apgūt pavāra profesiju izvēlējusies, iedvesmojoties no ģimenes: “Vecākais brālis un māsa gāja uz pavāriem, tāpēc es arī padomāju – kāpēc gan nepamēģināt! Esmu ļoti apmierināta ar savu izvēli, pēc skolas absolvēšanas plānoju veidot karjeru restorānu biznesā,” apņēmīga ir Rebeka.
Izmēģināt savus spēkus konkursā Rebekai piedāvājusi skolotāja Iveta Čepinska. Pēc tam sācies nopietna un rūpīga gatavošanās – jaunā pavāre aptuveni divus mēnešus kopā ar skolotāju strādāja, lai sasniegtu augstos rezultātus: “Mēs pētījām tehnoloģiskās kartes un gatavojām, citreiz pat līdz sešiem palikām skolā. Domājām, kā, ko un kāpēc. Trenējos taisīt tos ēdienus, kurus gatavoju konkursā, lai varētu noslīpēt recepti un izkopt tās izpildījumu.”
Visu rakstu varat izlasīt 3. februāra laikrakstā “Zemgales Ziņas”
Foto: publicitātes
Reklāma