Sestdiena, 6. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Zemeņu laika mohito ar neatkārtojamu ogu garšu

Receptes autore Jevgēnija Jansone piedāvā viegli
pagatavojama mohito kokteiļa
recepti, kur vasarīgi vieglā garšā savijas Latvijas zemeņu aromātiskais maigums
un atsvaidzinošais piparmētru aromāts. Turklāt šī kokteiļa pagatavošanai
nevajadzēs bārmeņu kursus vai sertifikātu viesmīlības nozarē – tas ideāli
sanāks jebkuram!

Sastāvdaļas (4 glāzēm)

16-20 ripiņās sagrieztas zemenes

60 g piparmētru lapu un zariņu

~200 ml gaišā ruma

4 ēdamk. cukura

sula no 1 laima

atdzesēts gāzēts ūdens

ledus

laims rotāšanai

Pagatavošana

Šeikerī vai piestā saspaidi piparmētru lapas ar cukuru,
lai piparmētras kļūtu aromātiskākās. Saliec piparmētras 4 glāzēs, katrā glāzē
ielej nedaudz laima sulas un ap 50 ml ruma. Piepildi glāzes ar ledu un zemeņu
šķēlītēm. Pārlej ar gāzēto ūdeni, rotā ar laimu un baudi aukstu!

Foto: Viktorija Kožemjakina 

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.