● 3–5 āboli,
● 2 olas,
● 2–3 ēdamkarotes cukura,
● šķipsniņa sāls,
● vaniļas cukurs garšai,
● ½ glāzes kefīra,
● glāze miltu,
● šķipsniņa sodas,
● tējkarote cepamā pulvera,
● augu eļļa.
Lai gan pankūkas neiesaka ēst bieži, jo tas ir “smags” ēdiens tiem, kam ir problēmas ar kuņģi vai lieko svaru, šad un tad vēlamies ar tām mieloties. Tās piedien arī Meteņiem, kurus atzīmē jau februārī. Reizēm tās dažādojam, pievienojot, piemēram, ābolus.
Bļodā ielēju kefīru un pievienoju olas. Ar putojamo slotiņu tos sakūlu. Tad piemaisīju sodu un cepamo pulveri (ja nepatīk sodas garša, to varam aizstāt, pievienojot mazliet vairāk cepamā pulvera), sāli, cukuru, vaniļas cukuru un miltus, raugoties, lai mīkla ir viendabīga un neveidojas kunkuļi. Visbeidzot iejaucu nomizotus un gabaliņos sagrieztus ābolus.
Pannā ar uzkarsētu augu eļļu ar karoti liku mīklu tā, lai izveidojas pankūciņas. Cepu tās no abām pusēm uz vidēji stipras uguns, līdz gatavas. Baudīt ar skābo krējumu vai bez tā – tas jau ir katra ēdāja ziņā.
Receptes autore: Brigita Skaistkalne
Reklāma