GI metode ir uztura un dzīves stila programma, kurā izmanto zināšanas par produktu glikēmisko indeksu. Tā palīdz zaudēt svaru un/vai atgūt enerģijas līmeņa svārstības dienas laikā.
GI metode ir uztura un dzīves stila programma, kurā izmanto zināšanas par produktu glikēmisko indeksu. Tā palīdz zaudēt svaru un/vai atgūt enerģijas līmeņa svārstības dienas laikā.
Glikēmisko indeksu izmanto, lai novērtētu, kā ogļhidrātus saturoši produkti paaugstina cukura līmeni asinīs. Ikdienā nav tik svarīgi zināt visu pārtikas produktu GI, bet ievērot, kurām to grupām ir zema, vidēja vai augsta GI vērtība. Produkti, kas strauji palielina cukura līmeni asinīs, ir ar augstāku glikēmisko indeksu (balto miltu izstrādājumi, cukurs) nekā tie, kas nodrošina pakāpenisku cukura nokļūšanu asinīs (pilngraudu produkti un šķiedrvielas saturoši produkti). Svara zaudēšanā stabils cukura līmenis asinīs ir viens no veiksmes faktoriem.
Ja tev ir jautājums GI.lv portāla ekspertiem, sūti to pa epastu: info@gi.lv.