Žāvētas gaļas un olu salāti Vajadzīgi zaļie salāti, sarkanie sīpoli, sarkanā paprika, žāvēta karbonāde vai žāvēta cūkas krūtiņa, olas, Jelgavas maiznieka baltmaize, sviests.
Žāvētas gaļas un olu salāti
Vajadzīgi zaļie salāti, sarkanie sīpoli, sarkanā paprika, žāvēta karbonāde vai žāvēta cūkas krūtiņa, olas, Jelgavas maiznieka baltmaize, sviests.
Mērcei eļļa, citronu sula, ķiploks, svaigs ingvers, sāls, melnie pipari.
Zaļos salātus saplucina ar rokām, pievieno sagrieztus sīpolus, papriku, žāvēto gaļu. Visu sajauc ar mērci. Pasniedzot pārkaisa ar sviestā ceptiem palieliem grauzdiņu gabaliem un olu daiviņām.
Labu apetīti vēl «Jelgavas maiznieks»
Olu ligzdiņas
Četras cieti vārītas olas, 250 g maltas gaļas, neliels sīpols, rīvmaize (Jelgavas maiznieka), viena ola, divas tējkarotes kapātu pētersīļu, sāls, pipari, muskatrieksts.
Malto gaļu sajauc kopā ar rīvmaizi, olu dzeltenumu, pētersīļiem, sīpolu, pipariem, muskatriekstu. Olas novāra, gaļas masu sadala četrās daļās. Veido plāceņus un ietin iekšā vārītu, nolobītu olu. Gaļu panē olas baltumā un rīvmaizē. Cep eļļas peldē, līdz izveidojas zeltaina garoziņa. Pasniedzot pārgriež olu uz pusēm.