Simts grami salātu “Elektra” – 30 centu, piena zupa ar klimpām – pilns šķīvis, 60 centu, mājas sacepums – 1 eiro, glāze tomātu sulas – 30 centu… Ļoti draudzīgas cenas bija šīs pirmdienas piedāvājumā elektrodzinēju remonta uzņēmuma SIA “Elektra” ēdnīcā, kas atrodas Pārlielupē, Aviācijas ielā 8d, un ko Jelgavā savējie pazīst kā “veco “Lauktehnikas” ēdnīcu”, kurai 24. oktobrī apritēja 50. Klāt ļoti draudzīgajam ēdienu piedāvājumam nāca vēl Aivara Lapšāna “Dzērvenīte” un citas latviešu populārās dziesmas, ko Dināra Stundiņa grupa izpildīja tik aizrautīgi, ka kāds pāris, kas nāca no pusdienām, ēdnīcas zāles malā uzgrieza deju.
Ēdnīcas vadītāja Mārīte Vuškāne atklāj, ka tā bijusi viņas trakā ideja uzaicināt muzikantus uzspēlēt 50 gadu jubilejas dienas pusdienās. “Dinārs Stundiņš jau arī te ēd,” piebilst ēdnīcas vadītāja. Viņa priecājas, ka pārdzīvota kovidpandēmijas mājsēde un ka mainīgajos apstākļos ēdnīca spēj sekmīgi strādāt. Pati vadītāja ēdnīcā jau ir 26 gadus (ja neskaita reizes, kad bērnībā bija jānāk mātei palīgā), bet kolēģi Alfons Balans un Leongīne Žilinska – vēl no “Lauktehnikas” laikiem. Vēlāk stabilajam kolektīvam pievienojās arī Daiga Eglāja.
Visu rakstu lasiet 27.oktobra laikrakstā “Zemgales Ziņas”
Teksts un foto: Gaitis Grūtups
Reklāma