Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

Līgo galda karalis – siers. Vieglas un gardas receptes siera ēdienu dažādībai

Cepts kūpinātais siers ar zaļumiem

Jāņusiers ir populārākais Līgo ēdiens, bez kura svētku galds nav iedomājams, norāda 77% Latvijas iedzīvotāju, otrajā un trešajā vietā ierindojot attiecīgi šašliku un svaigus dārzeņus. Plānojot svētku galda ēdienus, galvenokārt tiek ņemts vērā tas, lai ēdiens būtu viegli pagatavojams un, servējot ikdienā retāk izmantotus ēdienus, rastos iespēja sevi nedaudz palutināt. Tāpēc “Rimi Gardēži” – Signe Meirāne, Edgars Sanders un Normunds Baranovskis – piedāvā viegli pagatavojamas dažādu sieru receptes, lai Līgo svētkos palutinātu gan sevi, gan ciemos sanākušos jāņabērnus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kā atzīst garšas eksperti, jāņusiers viennozīmīgi ir Līgo svētku galda karalis. To var pasniegt, gan vienkārši sagriežot šķēlēs, gan iekļaujot dažādās siera ēdienu receptēs – grilētu un ceptu. Turklāt mūsdienās, kad veikalu plauktos atrodami dažnedažādi sieru veidi katrai gaumei, Līgo svētki ir izcila iespēja izmēģināt ko jaunu un izbaudīt vēl nebijušas garšas.

Signes Meirānes cepts kūpinātais siers ar zaļumiem

(20 minūtes, 4 porcijas)

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nepieciešams:

400 g kūpināta siera 1 cm kubiņos

40 g rukolas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Maza sauja diļļu lapiņu

2 ēdamkarotes sakapātu maurloku

2 ēdamkarotes Extra Virgin olīveļļas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Svaigi malti melnie piapri

Pavisam nedaudz jūras sāls

Pagatavošana

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sakarsē pannu bez eļļas; kad karsta, cep sieru uz vidējas liesmas no visām pusēm, līdz tas zeltains. Liec sieru traukā, uzber rukolu, zaļumus, uzlej eļļu un uzber sāli ar pipariem. Pasniedz siltu, bet derēs arī atdzisis.

Normunda Baranovska halloumi siers uz iesma

(15 minūtes, 2 porcijas)

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nepieciešams:

200 g halloumi siera

1/2 tējkarote eļļas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2 ēdamkarotes saldās barbekjū mērces

2 šķēles olīvu maizes “Mani gardumi”

2 saujas salātu pēc izvēles

1–2 redīsi

1 laims

Asākai garšai – sriračas majonēze ICA

Pagatavošana

Sagriez halloumi sieru mazākos gabaliņos un saspraud uz iesmiem. Nosusini sieru un ierīvē ar eļļu. Apcep no visām pusēm uz grila restēm. Kad siers apcepies, apsmērē to ar barbekjū mērci, izmantojot otu, un ļauj karamelizēties.

Apgrilē maizes šķēles un pasniedz tās kopā ar lapu salātiem, redīsiem un grilēto sieru. Pēc vēlēšanās visu pārlej ar svaigu laima sulu un sriračas majonēzi.

Halloumi siers uz iesma

Edgara Sandera tofu cepetis ar ķiploku mērci un grilētiem dārzeņiem

(30 minūtes, 2 porcijas)

Nepieciešams:

1 paciņa vegāniskā cepeša Sojalita Grill 2×70 g

Buntīte maurloku

500 g dažādu dārzeņu grilēšanai

Sāls pēc garšas

Melnie pipari pēc garšas

Ķiploku mērcei:

100 g Indijas riekstu

1 citrons

1–2 ēdamk. galda etiķa

2 ēdamkarotes vegāniskas majonēzes

1–2 ķiploka daiviņas

2 tējkarote kaltētu diļļu

Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Pagatavo ķiploku mērci. Indijas riekstus liec katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāri. Atstāj ūdenī mērcēties, kamēr tie atdziest. Riekstus nokās, noskalo zem auksta tekoša ūdens un liec blenderī. Pievieno 120 ml ūdens un blendē, līdz izveidojas mērce skābā krējuma konsistencē. Pievieno citronu sulu, etiķi un sāli pēc garšas. Kārtīgi samaisi ar majonēzi, smalki sarīvētu ķiploku un kaltētām dillēm. Dārzeņus un cepeti cep uz grila, līdz tie gatavi, un pasniedz ar mērci un sakapātiem maurlokiem.

Tofu cepetis

Foto: publicitātes

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.