Kā pārsteigt mīļoto ar mazliet savādākām un daudzveidīgām vakariņām? Sarīko tako vakariņas! Svarīgi, ka šādām vakariņām sagatavoties var vienkārši un ātri – tātad arī darbdienas vakarā. Atliek pa ceļam uz mājām vai iepriekš pēc savas un viesa gaumes sarūpēt dārzeņus, tako laiviņas vai tortiljas, dažādas piedevas un 20 minūtēs virtuvē pagatavot vakariņas, kas ne tikai ir nedaudz neikdienišķas, bet arī ar savu krāsaino izskatu rosina apetīti, atklāj “Paulig” un “Santa Maria” mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.
Pasniedzot tako, katrs saliks vēlamo kombināciju pēc savām vēlmēm – asu tako ar gaļu, sieru vai izveidos veselīgu veģetāru tako ar pupiņām, dārzeņiem, gvakamoli. Lai Tex Mex vakariņas taptu ātrāk, droši palūdziet pārējiem vakariņotājiem vai mīļotajam, mīļotajai, kam tās veltāt, palīdzēt. Visticamāk, jebkurš nāks ar prieku palīgā!
Mazs noslēpums – kopīgi gatavojot, otru cilvēku var arī labāk iepazīt! Iespējams, šādā veidā arī mazināsies mulsuma brīdis pirms vakariņām, ja vēl neesat tik labi pazīstami. Ciemiņam labāk uzticēt paveikt vieglāko, piemēram, sagriezt dārzeņus – tā viņš noteikti jutīsies noderīgs, bet arī nebūs sajūta, ka strādāts par daudz.
“Mums patīk pulcēties pie laba ēdiena ar tiem, kuri mums rūp. Ar Tex Mex kopā būšana ir vēl lieliskāka! Lai baudītu vakariņās šo garšīgo un daudzveidīgo ēdienu, var šķist, ka bagātīgi klāts galds prasa daudz laika un pūļu! Tomēr tā nav – sagatavošanās ir ļoti viegla un prasīs tikai 20 minūtes – ja recepte sarežģītāka, tad nedaudz vairāk laika. Tako vakars kā kopīgi svētki ar mīļoto, vakariņas padarīs interesantākas un jautrākas, turklāt mūsu pieredze liecina, ka, vadoties pēc receptes, tako pagatavošana padodas pat iesācējiem virtuvē!
Piemēram, atkarībā no izvēlētās receptes, iespējams kombinēt dažādas gardas piedevas, sacept malto liellopu gaļu ar tako garšvielām, sagriezt dārzeņus, salikt visus pārējos produktus bļodiņās. Recepti var viegli izveidot arī tieši pirms vakariņām, atkarībā no tā, kas pieejams. Ja kārojas siltas tortiljas, tās viegli jāapcep sausā pannā vai jāuzsilda uz plāts cepeškrāsnī,” padomos dalās Inga Auziņa.
Pikantās vistas fahitas
Klasiskās vistas fahitas ir ļoti viegli pagatavojamas. Pildiet mīkstās tortiljas ar pikantu vistas gaļu, rupji sagrieztiem dārzeņiem un maigo gvakamoli, lai pagatavotu gardas vakariņas!
Porciju skaits – 4
Fahitas
Sastāvdaļas
0.5 iepakojums kviešu pilngraudu tortiljas, vidējās
1 paciņa “Santa Maria” Fahitas garšvielu maisījums
500 g vistas fileja
1 gabals sarkanā paprika
1 gabals sīpols
1 ēdamkarote eļļa
Pasniegšanai
zaļie salāti
gvakamole
1 buntīte koriandrs
1 gabals laims
Pagatavošana
- Sagrieziet vistas gaļu, sīpolus un sarkano papriku tievās strēmelītēs.
- Cepiet gaļu eļļā uz karstas pannas, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Pievienojiet sīpolus un sarkano papriku.
- Pievienojiet garšvielu maisījumu un samaziniet plīts liesmu. Cepiet aptuveni 3 minūtes.
- Uzsildiet tortiljas, ievērojot norādījumus uz iepakojuma.
- Klājiet salātu lapas uz tortiljām. Lieciet fahitu pildījumu uz salātu lapām un virsū klājiet gvakamoli.
- Salokiet tortiljas un rotājiet ar laimu un koriandru.
- Pasniedziet nekavējoties un izbaudiet!
Veģetārs tako pildījums ar klasiskām piedevām
Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
Veģetārais tako pildījums
1 ēdamkarote eļļa
1 paciņa “Santa Maria” Tako garšvielu maisījums
100 ml ūdens
Piedevas
1 iepakojums “Santa Maria” laiviņas
150 g ledus salāti
200 g kukurūzas graudi
0.5 gabals gurķis
1 gabals sarkanais sīpols
200 ml gvakamole
1 burciņa “Santa Maria” Tako mērce, maigā
1 gabals mango
2 ēdamkarote. “Santa Maria” Zaļais halapenjo
200 ml skābais krējums
Pagatavošana
- Sagriez dārzeņus un apcep eļļā augstā temperatūrā.
- Samazini temperatūru, pievieno garšvielu maisījumu un ūdeni.
- Pavāri zemā temperatūrā 5 minūtes.
- Uzsildi tako laiviņas vai tortiljas atbilstoši norādēm uz iepakojuma.
- Pasniedz tako pildījumu ar maizi un piedevām pēc savas izvēles.
Ieteikums! Pievieno skābajam krējumam vienu iepakojumu “Santa Maria” dip mērces maisījuma “American Ranch”
Foto: publicitātes
Reklāma