200 gramu cepumu,
● 75 grami sviesta,
● 500 gramu svaigā siera “Ricotta”,
● 1,5 ēdamkarotes miltu,
Neticami garda un aromātiska izdevās šī kūka! Ar mīklas rulli sasmalcināju cepumus ar iebiezinātā piena garšu. Izkausēju sviestu, pievienoju cepumu drupatām un samaisīju. Masu izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā 22 centimetru diametra veidnē ar noņemamu gredzenu tā, lai veidojas arī apmalīte. Kūkas pamatni cepu piecas minūtes līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, pēc tam atdzesēju.
Ar mikseri sakūlu kopā sieru “Ricotta”, cukuru, vaniļas cukuru, olas un miltus.
● vaniļas cukurs,
● 150 gramu cukura,
● 2 olas,
● apmēram 300 gramu saldētu aveņu.
Uzmanīgi iemaisīju saldētās avenes, atstājot daļu arī rotājumam. Siera krēmu lēju uz kūkas pamatnes veidnē, ko atkal ievietoju cepeškrāsnī, šoreiz uz apmēram 40 minūtēm. Izceptajam pildījumam jābūt stingram, lai to varētu sagriezt, tādēļ gatavo kūku atdzesēju istabas temperatūrā, pēc tam vēl uz piecām stundām ievietoju ledusskapī. Pirms sagriešanas gardumu rotāju ar avenēm.
Receptes autore: Brigita Skaistkalne
Reklāma