Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

“SkillsLatvia 2022” pusfinālā noskaidroti 6 labākie jaunie pavāri

Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa “SkillsLatvia 2022” pusfināla prasmju konkursā “Ēdienu gatavošana”, kas norisinājās no 25. līdz 26. janvārim, noskaidroti seši labākie jaunie pavāri, kuri jau aprīļa beigās varēs startēt finālā. 10 konkursantu konkurencē augstāko punktu skaitu ieguva Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma audzēknis Aleksis Neimanis, informē konkursa rīkotāji.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Iespēju piedalīties finālā izcīnīja arī Ogres tehnikuma audzēkne Jekaterina Jepifanova, Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma jaunā pavāre Kitija Anda Pētersone, Smiltenes tehnikuma audzēkne Līga Receba, Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas topošā pavāre Rebeka Renāte Meļehova un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēknis Valters Kārlis Plikša.

Galvenā uzdevuma “Virtuve bez atkritumiem” ideja bija proporcionāli sadalīt izejvielas ēdiena pagatavošanā, lai neveidotos pārpalikumi. Konkursantiem bija dotas sešas stundas, lai sagatavotu siltās uzkodas, pamatēdienu un desertu. Konkursanti varēja izmantot pašu izvēlētas sastāvdaļas gatavošanai, bet uzdevums iekļāva arī obligāto sastāvdaļu izmantošanu. Piemēram, silto uzkodu pagatavošanā konkursantiem vajadzēja izmantot biezpienu, griķu miltus, kolrābi, ķirbi un vistu olas. Uzdevumā “aklā degustēšana” dalībniekiem bija dotas 20 minūtes, lai atpazītu 10 Latvijas produktu garšas.

“SkillsLatvia 2022“ ēdienu gatavošanas pusfinālā piedalījās audzēkņi no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma, Jelgavas Amatu vidusskolas, Ventspils tehnikuma, Ogres tehnikuma, Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas, Rēzeknes tehnikuma, Smiltenes tehnikuma, Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Konkursu atbalstīja Latvijas Pavāru klubs, savukārt produktus un izejvielas nodrošināja SIA “Lietas MD”, “Augļu serviss” un “Paulig Latvia”.

Valsts izglītības attīstības aģentūra klātienes pusfinālus organizē “zaļajā režīmā”, ievērojot visus epidemioloģiskās drošības noteikumus un piesardzības pasākumus.

Pusfinālu norisi finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts projektā “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”.

Foto: publicitātes

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.