Sakarā ar divu virtuves darbinieku inficēšanos ar Covid- 19, jau kopš piektdienas Jelgavas Centra pamatskolas skolēniem ierasto maltīšu vietā tiek izsniegts nepilnvērtīgs ēdiens – smalkmaizītes, neliela pica, kā arī nepilna krūze ar dzērienu.
Centra pamatskolas direktore Agita Ozoliņa zz.lv teic, ka skolēnu ēdinātāju pārstāvis paskaidrojis, ka ir radušies nepārvarami apstākļi un neko labāku celt galdā nevar. Ne skolas direktori, ne vecāku padomes priekšsēdētāju Kristīni Bogdani tāds skolēnu uzturs neapmierina.
“Bērni skolā sāk ierasties jau pēc pulksten 7 rītā un skolā pavada garas stundas – līdz pulksten 14; 15 un pat ilgāk. Lai pilnvērtīgi mācītos ir nepieciešams arī pilnvērtīgs uzturs! ” teic direktore Agita Ozoliņa.
Viņa piezīmē, ka no komersanta puses nav arī godīgi, jo par šādām pusdienām skolēnu ģimenes ir samaksājušas 1,42 eiro (5.- 7. klašu skolēnu vecāki 1,65 eiro).
Ne skolas direktorei, ne arī zz.lv pagaidām nav izdevies sazināties ar Rīgas uzņēmumu SIA “Žaks -2”valdes priekšsēdētāju Žannu Gajevsku. Neoficiāli zināms, ka uzņēmums veic skolēnu ēdināšanu vēl trīs izglītības iestādēs Jelgavā
Valsts izdotie noteikumi nosaka, ka skolēnu maltītei skolā ir jāsatur visas organismam nepieciešamās vielas: olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki, minerālvielas un vitamīni. Turklāt uzturam ir jābūt dažādam – tajā jālieto dažāda veida pārtikas produkti: graudaugu produkti, dārzeņi, gaļa, zivis, piens un piena produkti, kā arī citi produkti, kas sagatavoti, izmantojot dažādus paņēmienus (svaigā veidā, vārot, sautējot, cepot). Tas tādēļ, ka pie vienveidīga uztura samazinās apetīte un spējas barību sagremot. Turklāt skolas uzturam jābūt pietiekamam un jārada sāta sajūta. Uzturam jābūt arī garšīgam – arī tas nodrošina labāku uzturvielu uzņemšanu.
Foto: Centra pamatskola
Reklāma