Tuvojoties Visu svēto dienas priekšvakaram jeb Helovīnam, uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā Helovīna ēdienu receptes, kas šo svētku svinētājiem palīdzēs uzburt spocīgu atmosfēru uz uzkodu galda.
Pesto – mocarellas “mūmijas”
Sastāvdaļas
1 pilngraudu bagete vai cita iegarenas formas maize
pesto mērce
mocarella (vai cits iecienīts siers)
melnās olīvas
Pagatavošana
Sagriez maizi vienādās daļās, lai veidojas iegarenas formas šķēles, pārgriez tās horizontāli uz pusēm.
Apsmērē katru maizīti ar ~1 ēdamk. pesto mērces.
Sagriez sieru ~3 mm biezās strēmelītēs, kuru garumu pielāgo maizīšu platumam.
“Mumificē” maizītes – kārto siera strēmelītes virsū maizītēm tā, lai vizuāli no siera veidotos “mūmijas apģērbs”.
Sagriez plānās ripiņās melnās olīvas, liec uz katras maizītes 2 olīvu ripiņas, lai veidotos mūmijas acis.
Cep maizītes iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (180 C) līdz siers ir izkusis. Pasniedz karstu!
Ar “indi” pildītas olas
Sastāvdaļas
- 10 vistu olas
- 2 ēdamkarotes sarkanās paprikas pulvera
- 3 ēdamkarotes biešu sulas
- 3 ēdamkarotes grieķu jogurta
- sāls, pipari pēc garšas
- melnā sezama sēkliņas
Pagatavošana
Pagatavo cieti vārītas olas – verdošā ūdenī ieber sāli, ar karoti ievieto olas (pa vienai) un, kad ūdens uzvārās, vāri olas aptuveni 10 minūtes. Uzreiz pārliec olas ļoti aukstā ūdenī (tas ir nepieciešams, lai olas ir vieglāk notīrīt), pilnīgi atdzesē un notīri.
Pārgriez katru olu horizontāli uz pusēm, uzmanīgi izņem ārā olas dzeltenumus.
Dzeltenumus ar dakšiņu vai blenderi samaisi tos ar biešu sulu, jogurtu, sarkanās paprikas pulveri sāli un pipariem.
Iegūto masu ievieto konditorejas maisā un sapildi ar to tukšās olas baltuma pusītes. (To var darīt arī ar tējkarotes palīdzību).
Apkaisa ar sezama sēkliņām un pasniedz.
Foto : Viktorija Kožemjakina
Reklāma