Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

Trīs gardas un ērti servējamas receptes Jāņu galdam

Siera vafeles uz kociņiem

Gatavojoties Jāņu svinībām, AS “Dobeles dzirnavnieks” aicina svinēt svētkus ne tikai līksmi un gardi, bet arī atbildīgi un droši. Liela saimes galda vietā šogad labāk veidot gaumīgas ēdienu salas un gardumus servēt ērti paņemamu uzkodu veidā. Iedvesmai “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga “Anna Panna” autori Annu Birmani piedāvā trīs vasaras garšu pilnas receptes, kas izskatīsies tik labi, lai līgotāji uzreiz atrastu savu īsto gabaliņu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Siera vafeles uz kociņiem

1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” Vafeļu maisījuma

150 g mīksta sviesta

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

200 ml silta ūdens

100 g Jāņu siera (vai cita sāļā siera pēc izvēles)

2 – 3 ķiploka daiviņas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šķipsna sāls

6 saulē kaltēti tomāti

Garšvielas un garšaugi pēc izvēles

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Bļodā ieber maisījumu vafeļu mīklas pagatavošanai, sajauc to kopā ar sviestu un ūdeni. Kad mīkla gatava, tai pievieno rīvētu vai smalki sagrieztu sieru, sasmalcinātu ķiploku, sāli, sagrieztus saulē kaltētus tomātus un garšvielas pēc saviem ieskatiem.

Mīklu cep vafeļu pannā, veidojot mazas vafeles. Atceries, ka mīkla satur sieru, tāpēc vafeles var piedegt ātrāk kā ierasts!

Tiklīdz gatavas, vafelēs no sāna iedur kociņus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Auzu drumstalkūciņas ar zemenēm un rabarberiem

1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” Auzu drumstalu kūkas maisījuma

200 g auksta sviesta + neliels sviesta gabaliņš pannas ietaukošanai

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2 – 4 ēdamkarotes ūdens

1 liels rabarbers

6 – 8 zemenes

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Bļodā ieber Auzu drumstalu kūkas maisījumu. Ierīvē vai iedrupini sviestu un, ar pirkstu galiem beržot, izveido smilšveida konsistenci. Masai pievieno 2-4 ēdamkarotes ūdens. Mīci mīklu, līdz tā kļuvusi gluda un viendabīga.

1/3 daļu mīklas atstāj drumstalām, pārējo sadali 12 daļās.

Mafinu pannu nosmērē ar gabaliņu sviesta. 12 mīklas gabaliņus savel bumbiņās un mīklu ar pirkstiem izspaidi plakanu. Ieklāj to formiņās. Kamēr sagatavo pildījumu, mafinu formu ieliec ledusskapī.

Rabarberu un zemenes nomazgā, notīri un sagriez smalkos gabaliņos. Pildi pa virsu mīkliņai. Pa virsu rabarberiem un zemenēm sadrupini atlikušo mīklu un liec cepties krāsnī 25-30 minūtes – līdz auglīši kļuvuši mīksti.

Citronu kēksiņi ar mellenēm

1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” Citronu kēksa maisījuma

110 g mīksta sviesta

160 g ūdens

200 g melleņu

Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Mafinu formā liec 12 mafinu papīrīšus.

Bļodā ieber Citronu kēksa maisījumu, pievieno sviestu un ūdeni. Samaisi un pievieno mellenes.

Mafinu formiņās pildi mīklu. Cep krāsnī 20 – 22 minūtes.

Foto: publicitātes

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.