Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

Uzkodas Sieviešu dienas pusdienām

Brī siera – ābolu crostini

Lai kādi būtu laiki, sieviešu spēks un solidaritāte spēj darīt brīnumus, tālab, svinot Starptautisko sieviešu dienu pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas receptes viegli pagatavojamām uzkodām, kas noderēs gan kungiem, kuri vēlēsies palutināt apkārt esošās dāmas, gan draudzeņu kopā sanākšanas reizēm ne tikai 8.marta svētkos.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Brī siera – ābolu crostini

Sastāvdaļas

1 bagete

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

olīveļļa

200 g brī (brie) siera

1 kraukšķīgs ābols

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

dažas saujas rupji sakapātu valriekstu

dažas ēdamkarotes vijīgā medus

timiāna lapiņas rotājumam

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pagatavošana

  1. Bageti sagriez aptuveni 0,5 cm platās šķēlēs, apslaki ar olīveļļu un cep sakarsētā cepeškrāsnī (180 C) aptuveni 3 min.
  2. Sagriez šķēlēs brī sieru, liec to uz nedaudz apceptām bagetes šķēlēm, liec atpakaļ cepeškrāsnī un cep līdz siers ir izkusis un nedaudz burbuļo (ap 5-7 min).
  3. Sagriez plānās šķēlītēs ābolu, kārto to virsū sieram. Apslaki maizītes ar medu un uzber virsū valriekstus.
  4. Rotā ar timiāna lapiņām un pasniedz.

Balto pupiņu un karamelizētu sīpolu smēriņš (vegānisks)

Sastāvdaļas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

350 g sīpolu

3 ēdamkarotes olīveļļas

1 tējkarote brūnā cukura (ja negatavo vegāniski, var lietot arī medu)

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2 kārbas (kopā 800 g) konservētu balto pupiņu

sula un sarīvētās miziņas no 1/2 citrona

1 ēdamkarote sakapātu rozmarīna lapiņu

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2 ēdamkarotes sezama sēkliņu (var nepievienot)

1 tējkarote sarkanās paprikas pulvera

1 ķiplokspiedē spiedē izspiesta ķiploka daiviņa

sāls, melnie pipari

grauzdēta maize vai tortilja pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Karamelizē sīpolus – sagriez tos pusgredzenos un cep pannā uz vidēji lēnās uguns, pievienojot 2 ēdamk. olīveļļas. Cep 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  1. Pievieno sīpoliem brūno cukuru (vai medu), sāli un gatavo vēl 5-10 minūtes.
  2. Sablendē vai sastampā pupiņas viendabīgā masā kopā ar 1 ēdamkaroti olīveļļas. (Atstāj dažas ēdamkarotes veselu pupiņu rotāšanai).
  3. Pievieno pupiņu masai citrona sulu un miziņas, rozmarīnu, ķiploku, sāli un melnos piparus.
  4. Pievieno gandrīz visus karamelizētus sīpolus un blendē vēl dažas sekundes līdz sastāvdaļas ir sajauktas (vai vienkārši samaisi).
  5. Pieber sezama sēkliņas, apmaisi.
  6. Pasniedz uz šķīvja rotājot ar olīveļļu, atlikušiem karamelizētiem sīpoliem un pupiņām.
  7. Baudi kopā ar grauzdētu maizi vai tortilju.

Foto: Viktorija Kožemjakina

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.