Šodien zemniekiem piederošās piena pārstrādes rūpnīcas “Latvijas piens” vadība informēs par uzņēmuma jaunizveidoto zīmolu, kā arī siera masveida ražošanu.
Pasākums notiks Jelgavā, Langervaldes ielā 7. Sākums plkst.11.Pasākumā piedalīsies “Latvijas piena” īpašnieku pārstāvji – kooperatīva “Trikāta KS” valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs, kooperatīva “Dzēse” valdes priekšsēdētājs Māris Petrēvics, kooperatīva “Piena partneri KS” vadītājs Modris Spuģis, kā arī “Latvijas piena” valdes priekšsēdētājs Raimonds Freimanis.Kā biznesa portālu “Nozare.lv” informēja uzņēmuma komunikāciju vadītāja Iveta Tomsone, pirmajos mēnešos tiks saražotas 300 tonnas siera mēnesī, savukārt, pieaugot pieprasījumam, nākotnē plānots jaudas teju trīskāršot, sasniedzot vairāk nekā 800 tonnas mēnesī. Produkcijas noiets vienlīdz lielā apjomā plānots gan vietējā, gan eksporta tirgū.”Patlaban vietējā un eksporta tirgus proporcijas būs 50% pret 50%, savukārt nākotnē, pieaugot pieprasījumam, lielākā produkcijas daļa tiks virzīta eksporta tirgiem Vācijā, Skandināvijā un citās valstīs. Pircējiem piedāvāsim Trikantālera līnijas sieru, kā arī Holandes un Krievijas sieru,” sacīja Tomsone.Jautāta, kas turpmāk notiks ar piena pārstrādes uzņēmumu AS “Trikātas siers”, kas ir viens no “Latvijas piena” dibinātājiem un līdz šim ražoja minētos sierus, viņa norādīja, ka uzņēmums joprojām turpinās darbību.””Trikātas siers” joprojām strādās. Lielākā daļa augošā pieprasījuma tiks nodrošināts ar “Latvijas pienā” ražoto produkciju, bet daļa joprojām tiks ražota “Trikātas sierā”. Lauku atbalsta dienestā vērtēšanai iesniegts uzņēmuma rekonstrukcijas projekts, no tā akceptēšanas tad arī būs atkarīga tālākā lēmuma pieņemšana,” norādīja Tomsone.Kā ziņots, “Latvijas piena” dibinātāji ir piensaimnieku kooperatīvi “Trikāta KS”, “Dzēse” un “Piena partneri KS”, kas apvieno 600 zemnieku saimniecības visā Latvijā.10,4 miljonus latu vērtās rūpnīcas pamatakmens tika likts pērn 28.septembrī. Kooperatīva 600 biedru līdzfinansējums ir viens miljons, kredīts – aptuveni 6,5 miljoni latu, bet Eiropas Savienības fondu finansējums – aptuveni trīs miljoni latu, savukārt valsts garantētais atbalsts ir pieci miljoni latu. Piena pieņemšanas un pasterizācijas jauda būs 250 tonnas vienā maiņā, sieru ražošanas jauda – no 500 līdz 600 tonnām mēnesī.