Sestdiena, 20. decembris
Arta, Minjona
weather-icon
+3° C, vējš 1.34 m/s, DR vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Jelgavā meklēs kvalitatīvākās maizes cepējus

Kvalitatīvākās Latvijas maizes ražotāji tiks noteikti
pasākumā “Maizes kvalitātes konkurss 2017” Jelgavā 23. un 24. augustā, informē
konkursa organizatori.

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti
starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food 2017” atklāšanas
dienā 6. septembrī.

Maizes kvalitātes
konkursa mērķis ir popularizēt maizes izstrādājumus, veicināt
to lietošanu uzturā un izcelt Latvijas augstākās kvalitātes
maizes ražotājus.

“Maizes kvalitātes
konkursam 2017” ražotāji var iesniegt divus maizes veidus šādās
grupās: Latvijas rudzu maize, kuras sastāvā ir ne mazāk kā 90
procenti rudzu miltu, un pēc izvēles viens uzņēmumā ražotais
maizes veids.

“Šogad kā
veltījumu Latvijas simtgadei īpaši vēlamies izcelt Latvijas rudzu
maizi, kas ir latviešu identitātes simbols, Latvijas kultūras
kanonā ierakstīta vērtība. Mūsu rudzu maize ir unikāla savas
gatavošanas tehnoloģijas dēļ, un vēlamies šīs tradīcijas
saglabāt un iemācīt ikdienā lietot arī jaunajai paaudzei,”
norāda Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka.

“Maizes izvēlē
noteicošais kritērijs ir kvalitāte,
tāpēc priecē, ka maizes ražotāji Latvijā kļūst arvien
inovatīvāki un piedāvā produktus ar paaugstinātu uzturvērtību,
kas labvēlīgi ietekmē cilvēka veselību,” teic “Riga Food”
vadītājs Rolands Nežborts.

Kvalitātes konkurss
patērētājiem apliecina, ka Latvijas maiznieki ražo augstas
kvalitātes produktus un arvien domā par jauniem maizes veidiem, ar
ko pārsteigt gardēžus un savus pircējus. Konkursam iesniegtās
maizes kvalitāte tiks izvērtēta pēc starptautiski atzītas
vērtēšanas sistēmas, nesalīdzinot tās savā starpā.

Konkursā ar
sensorās vērtēšanas metodēm tiks noteikts maizes izskats,
garoza, mīkstuma porainība un struktūra, kā arī maizes garša un
smarža. Vērtētāji būs mācīti eksperti, kuri ir apguvuši
maizes sensorās vērtēšanas pamatprincipus, ir beiguši praktiskās
mācības kursu un kuriem ir vienota izpratne par maizes kvalitāti.
Tie ir zinātnieki, kā arī maizes un miltu ražotāji, kam ir
pieredze maizes ražošanā.

Dalībai
konkursā var pieteikties līdz 4. augustam, pieteikumu iesniedzot
Latvijas Maiznieku biedrībā (Lizuma ielā 5, Rīgā, LV-1006) vai
elektroniski, sūtot uz e-pastu birojs@maizniekubiedriba.lv.
Ar
konkursa nolikumu var iepazīties šeit.

Konkursa
uzvarētājiem tiks piešķirtas medaļas un diplomi, kas apstiprinās
katra apbalvotā izstrādājuma kvalitāti. Konkursa rezultātu
paziņošana un apbalvošana notiks izstādes “Riga Food 2017”
atklāšanas dienā, 6. septembrī, pēc pulksten 11.

Konkursu rīko
Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar LLU Pārtikas
tehnoloģijas fakultāti, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību
“BT 1” un Zemkopības ministrijas finansiālu atbalstu.

Starptautiskā
pārtikas izstāde “Riga Food 2017” notiks no 6. līdz 9.
septembrim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Jaunumiem
līdzi var sekot mājaslapā www.rigafood.lv
un feisbukā –
www.facebook.com/rigafood.



Publicitātes foto

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.