Siļķu mērce Sālītu siļķu pieņus un ikrus sagiež gabalos.
Siļķu mērce
Sālītu siļķu pieņus un ikrus sagiež gabalos. Sīki sagriež un apcep žāvētu speķi un sīpolu. Pievieno pieņus un ikrus ,turpina cept vēl kādu minūti. Pēc savas gaumes pagatavo mērci (pievieno miltus, ūdenu vai tikai skābu krējumu). Sāls nav vajadzīga. Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem, biezpienu un kefīru.
Zirņi čipsu vietā
Nomērcē un novāra pelēkos zirņus. Tos apcep pannā. Beigās pievieno dažas ķiploku daiviņas, kuras izspiež caur ķiploku spiedi, un garšvielas pēc vēlēšanās – maltu saldo papriku, kariju u.c. Ēd aukstus čipsu vietā, skatoties seriālus. Garšos arī vīriem pie alus.