Zirņu un kartupeļu zupa itāļu gaumē.
Zirņu un kartupeļu zupa itāļu gaumē
250 g šķeltu zirnīšu, 2 vidēja lieluma nomizoti un lielos gabalos sagriezti kartupeļi, 5 glāzes liellopu gaļas buljona, 2 ēdamkarotes sasmalcinātu sīpolu, 3 ēdamkarotes olīveļļas, 3 ēdamkarotes sviesta, 3 ēdamkarotes svaigi sarīvēta Parmas siera, sāls pēc garšas.
Zirnīšus un kartupeļus vāra 3 glāzēs buljona, līdz tie mīksti. Izvārītos dārzeņus samaļ gaļas maļamajā mašīnā un pārlej ar buljonu. Sīpolus apcep sviestā un eļļā gaiši zeltainus. Apceptos sīpolus pievieno zirnīšu un kartupeļu biezenim, pielej atlikušās 2 glāzes buljona un uzvāra. Zupu vāra maisot, kamēr taukvielas vairs nepeld virspusē. Pirms katlu noņem no uguns, virumā iemaisa Parmas sieru un sāli pēc garšas. Pasniedz ar sarīvētu Parmas sieru un grauzdiņiem.
Ābolu krēms
Ābolus izcep un izberž caur sietu. Puto olas baltumu, pievieno pūdercukuru un ābolu masu, līdz krēms kļūst gaisīgs.