Pirmdiena, 15. decembris
Johanna, Hanna, Jana
weather-icon
+3° C, vējš 2.67 m/s, R vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Plītsstūris

Zirņu un kartupeļu zupa itāļu gaumē.

Zirņu un kartupeļu zupa itāļu gaumē
250 g šķeltu zirnīšu, 2 vidēja lieluma nomizoti un lielos gabalos sagriezti kartupeļi, 5 glāzes liellopu gaļas buljona, 2 ēdamkarotes sasmalcinātu sīpolu, 3 ēdamkarotes olīveļļas, 3 ēdamkarotes sviesta, 3 ēdamkarotes svaigi sarīvēta Parmas siera, sāls pēc garšas.
Zirnīšus un kartupeļus vāra 3 glāzēs buljona, līdz tie mīksti. Izvārītos dārzeņus samaļ gaļas maļamajā mašīnā un pārlej ar buljonu. Sīpolus apcep sviestā un eļļā gaiši zeltainus. Apceptos sīpolus pievieno zirnīšu un kartupeļu biezenim, pielej atlikušās 2 glāzes buljona un uzvāra. Zupu vāra maisot, kamēr taukvielas vairs nepeld virspusē. Pirms katlu noņem no uguns, virumā iemaisa Parmas sieru un sāli pēc garšas. Pasniedz ar sarīvētu Parmas sieru un grauzdiņiem.
Ābolu krēms
Ābolus izcep un izberž caur sietu. Puto olas baltumu, pievieno pūdercukuru un ābolu masu, līdz krēms kļūst gaisīgs.

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.