Ķiploku mērce.
Ķiploku mērce
1 1/2 l jogurta bez piedevām, 4 ēdamkarotes olīveļļas, 3 ēdamkarotes citronu sulas, 6 līdz 8 ķiploku daiviņas, sāls, pipari, 2 gurķi.
Papīra kafijas filtrā vai caurdurī ar dubulti ieklātu marli trīs līdz četras stundas notecina jogurtu, lai tas kļūtu biezāks. Tad ielej jogurtu bļodā un tajā iemaisa eļļu un citrona sulu. Pievieno saberztus ķiplokus, sāli, piparus, uz rupjas rīves sarīvētas un caurdurī notecinātas gurķu skaidiņas. Mērci pirms pasniegšanas uz pāris stundām ieliek ledusskapī.
Mērce garšo pie grilētas gaļas. Tajā var apmērcēt dārzeņus un baltmaizes gabaliņus, kā arī pasniegt pie krāsnī ceptiem kartupeļiem.