Rīsi filipīniešu gaumē.
Rīsi filipīniešu gaumē
1 paciņa rīsu, 200 g vārītas atdzesētas jūras zivju filejas, 2 šķēlītes konservētu ananāsu, 2 banāni, 1 citrons, 1 glāze jogurta bez piedevām, sāls.
Pasālītā ūdenī, kurā iemet 2 krustnagliņas un 4 piparu graudus, novāra rīsus. Tos atdzesē un liek uz šķīvja. Virsū liek vārītas zivs gabaliņus, banāna un ananāsa šķēlītes. Pārslaka ar citrona sulu. Pēc 15 minūtēm pārlej ar jogurtu.
Putnu gaļas un vīnogu salāti
200 g ceptas vai vārītas putnu gaļas, 200 g siera, 200 g vīnogu, 50 g riekstu, 2 āboli, citronu sula, majonēze, sāls.
Porciju traukos vainagveidīgi liek ābolu šķēlītes, pārslaka ar citronu vai cidoniju sulu. Vidū liek stienīšos sagrieztu vai sasmalcinātu gaļu, uz rupjās rīves sarīvētu sieru, sasmalcinātus riekstus un pārgrieztas vīnogas, kam izņemtas sēklas. Trauka vidū ielej majonēzi vai krējumu, kam pievienota sāls.