Rutku salāti ar rupjmaizes grauzdiņiem.
Rutku salāti ar rupjmaizes grauzdiņiem
1 rutks, zaļie lociņi, 1 ēdamkarote galda etiķa vai skābas sulas, 3 šķēlītes formas rupjmaizes, eļļa pēc vajadzības.
Rutku sarīvē, sajauc ar etiķi, eļļu un lociņiem. Rupjmaizi sagriež kubiciņos un apcep brūnu un kraukšķīgu sakarsētā eļļā. Traukā liek salātus un pārkaisa ar rupjmaizes grauzdiņiem.
Skābētu kāpostu salāti ar ķirbi
Samaisa vienādās attiecībās skābētus kāpostus un uz rupjās rīves sarīvētus ķirbjus. Pēc garšas pievieno cukuru, eļļu un kapātus pētersīļu zaļumus.
Kāpostu salāti ar papriku
300 g skābu kāpostu, 1 sarkanā paprika, 1 puravs, eļļas un etiķa mērce.
Kāpostus samaisa ar strēmelēs sagrieztu papriku un purava gabaliņiem. Pārlej ar eļļas un etiķa mērci.