Ķeizara Franča Jozefa mīļākais ēdiens.
Ķeizara Franča Jozefa mīļākais ēdiens
1 kg liellopu šīrgaļas kopā ar garšvielām vāra divas stundas. Atdzesē un sagrieztu šķēlēs servē ar kartupeļu sacepumu un ābolu mārrutkiem.
Sacepumam kartupeļus ar visu mizu izvāra, notīra un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Liek pankūkas formā sakarsētā eļļā. Vispirms apcep brūnu no vienas puses, tad apmet uz otru pusi.
Ābolu mārrutki
Skābus ābolus sagriež gabaliņos un aplej ar baltvīnu. Pēc brīža šķidrumu nolej un ābolus savāra biezenī. To sajauc ar svaigu sarīvētu mārrutku sakni, piemaisa dažas karotes baltvīna. Produktu attiecības ir atkarīgas no tā, cik stipru vēlas mērci.