Svētdiena, 14. decembris
Auseklis, Gaisma
weather-icon
+0° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Plītsstūris

Pusdienas austriešu gaumē. Vīnes restorānu ēdienkartē noteikti ir iekļauta Vīnes šnicele.

Pusdienas austriešu gaumē
Vīnes restorānu ēdienkartē noteikti ir iekļauta Vīnes šnicele. Tās recepte Austrijā nokļuvusi tikai 1849. gadā, pateicoties ģenerālim Rodeckim, kas vēstulē ķeizaram atzina, ka šādi pagatavota gaļa esot ļoti garšīga.
Vīnes šnicele
Cepšanai izmanto teļa vai jauna sivēna fileju. Pēdējā laikā populāra kļuvusi arī vistas vai tītara fileja.
Fileju sagriež plānās šķēlēs un rūpīgi izdauza ar gaļas āmuriņu. Gaļai uzkaisa sāli un rūpīgi apvārta rīvmaizē. Biezsienu katlā sakarsē eļļu un vāra sagatavotās gaļas šķēles, kamēr tās kļūst skaisti brūnas no abām pusēm. Ja šniceles ceps, nevis vārīs, tās var apdegt.
Kopā ar Vīnes šniceli pasniedz kartupeļu salātus.
Ābolu strūdele
Katrai sevi cienošai austriešu namamātei ir sava ābolu strūdeles recepte, kas tiek nodota mantojumā no vienas paaudzes otrai. Taču to var pagatavot arī vienkāršāk.
Kārtaino mīklu izrullē ļoti plānu un pārkaisa ar cukuru. Virsū liek ābolu gabaliņus, rozīnes, uzber cukuru un kanēli. Pildījumam uzkaisa nedaudz rīvmaizes. Tad strūdeli sarullē un cep apmēram 20 minūtes vidēji karstā krāsnī. Pasniedz siltu, sagrieztu biezās šķēlēs ar vaniļas mērci.

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.