Sīkas, bet gatavas zemenes pārlasa, mazgā, notecina, saliek emaljētā traukā, pārlej ar ūdeni (1 glāze uz 750 g ogu), uzvāra, noņem no uguns.
Sīkas, bet gatavas zemenes pārlasa, mazgā, notecina, saliek emaljētā traukā, pārlej ar ūdeni (1 glāze uz 750 g ogu), uzvāra, noņem no uguns. Pēc 10 minūtēm sulu filtrē, pievieno ēdamkaroti medus, četras tējkarotes cukura, 1 g citronskābes. Samaisa, izfiltrē un pilda tumšās pudelēs. Katrā pudelē ieliek 2 – 3 rozīnes. Pudeles aizkorķē un pārsien ar stiepli, iznes vēsā vietā. Pēc 7 – 10 dienām kvass ir gatavs lietošanai.
Ja process jāpaātrina, tad pirmās pāris dienas kvasu patur istabas temperatūrā un tikai pēc tam liek vēsumā. Gatavs kvass būs ceturtajā dienā.