Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, D-DA vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Vidzemnieku skābputra

Vajag 250 g ūdens, 25 g miežu putraimu, 150 g piena, 100 g nesamaisīta rūgušpiena, 25 g skāba krējuma, sāls.

Vajag 250 g ūdens, 25 g miežu putraimu, 150 g piena, 100 g nesamaisīta rūgušpiena, 25 g skāba krējuma, sāls.
Miežu putraimus vāra ūdenī mīkstus, pielej pienu, pieber sāli, uzvāra. Karstā putrā ar karoti liek rūgušpienu, lai iznāk kunkuļi. Pirms pasniegšanas pievieno skābu krējumu.
Pasniedz karstu vai aukstu šķīvjos ar siļķi vai sviestmaizēm.
Ja skābputru paredzēts pasniegt aukstu, to pēc vārīšanas noliek siltā vietā, lai ieskābst.

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.