Svētdiena, 14. decembris
Auseklis, Gaisma
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens
ZZ.lv bloku ikona

Plītsstūris

Upeņu sula un marmelāde un «Zaķkāposti».

Upeņu sula un marmelāde
No upenēm caur tvaika katlu iegūst sulu. Ogu pārpalikumus izberž caur sietu, atdalot miziņas un kātiņus. Iegūtajam biezenim pievieno cukuru attiecībā 1:1 un karsē apmēram 15 minūtes. Ja vēlas, var pievienot dažas krustnagliņas un kanēļa mizas gabaliņu, bet karsēšanas beigās – nedaudz konjaka vai balzama. Labs pildījums Ziemassvētku kūkām.
«Zaķkāposti»
Smalki sagriež nelielu kāpostgalviņu, pārkaisa ar sāli un saburza, līdz izdalās sula. Uz rupjās rīves sarīvē 2 burkānus un sīki sakapā 2 sīpolus. Ja vēlas, var pievienot sakapātas dilles un pētersīļu zaļumus. Mērcei izmanto eļļas un etiķa mērci vai skābu krējumu ar majonēzi.

ZZ.lv bloku ikona Komentāri

ZZ.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.