1 glāze balto pupiņu, 1 burkāns, pētersīļu sakne, 2 lielas kūpināta speķa vai cauraugušas gaļas šķēles, 1 sīpols, 1 daiviņa ķiploka, 1/2 saldās piparu pāksts, 2 kartupeļi, sāls, pipari, baziliks, raudene.
1 glāze balto pupiņu, 1 burkāns, pētersīļu sakne, 2 lielas kūpināta speķa vai cauraugušas gaļas šķēles, 1 sīpols, 1 daiviņa ķiploka, 1/2 saldās piparu pāksts, 2 kartupeļi, sāls, pipari, baziliks, raudene.
Pupiņas pa nakti nomērcē. Pēc tam vāra svaigā ūdenī ar sagrieztu burkānu un pētersīli, kamēr mīkstas. Žāvēto speķi sagriež un nedaudz apcep kopā ar sagrieztu sīpolu un ķiploku, pievieno zupai. Tad pieliek sagrieztus kartupeļus un papriku. Pievieno garšvielas un lēni vāra, kamēr kartupeļi mīksti.