Kārtojums ar sēnēm klostera gaumē.
Kārtojums ar sēnēm klostera gaumē
500 g svaigu kāpostu, 1 sīpols, 5 – 7 vārīti kartupeļi, 250 g vārītu sēņu (var izmantot arī nomērcētas sālītas sēnes), 3 ēdamkarotes eļļas, 1 ēdamkarote miltu, garšvielu maisījums, piemēram, «Vegeta» vai 1 buljona koncentrāta kubiciņš, 1 glāze ūdens.
Sakarsētā eļļā apcep sagrieztus kāpostus un sīpolu. Karstumizturīgā un ietaukotā veidnē kārtās liek kartupeļu ripiņas, kāpostus un sīpolus, sagrieztas sēnes.
Pagatavo miltu mērci, kuras garšu uzlabo ar buljonu un skābu krējumu. Kārtojumu pārlej ar mērci un sautē cepeškrāsnī apmēram pusstundu.
Rīvētu kartupeļu un burkānu pankūkas
2 glāzes rīvētu kartupeļu, 1 glāze rīvētu svaigu vai vārītu burkānu, 1/2 glāzes piena, sāls, cukurs, 2 olas, taukvielas.
Kartupeļu masai nospiež sulu, pārlej uzvārītu pienu, izmaisa, pievieno sarīvētos burkānus, sāli, cukuru, olu dzeltenumus un stingrās putās saputotus olu baltumus. Cep uz pannas sakarsētās taukvielās. Pasniedz ar skābu krējumu.