Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

REĢIONU ZIŅAS: Pilsēta iegūs 12 profesionālus pedagogus

Diplomu saņēmušas jaunās pirmsskolas skolotājas, kuras studēja pedagoģiju ar Jelgavas pašvaldības atbalstu, informē pašvaldība.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Divarpus gadus ilgās mācībās Liepājas Universitātē augstāko pedagoģisko izglītību ieguvušas 12 jelgavnieces, kuras turpina darbu pilsētas izglītības iestādēs.

Studijas notika nepilna laika neklātienes 1. līmeņa profesionālajā studiju programmā “Pirmsskolas skolotājs”. Paralēli studijām jaunie pedagogi guva praktisko pieredzi, strādājot Jelgavas pašvaldības izglītības iestādēs.

Pašvaldības policija jubilejā sveic labākos darbiniekus

Jelgavas pašvaldības policija atzīmējusi 34. gadadienu, un 34 policijas darbiniekiem pasniegti apbalvojumi. Viņiem teikts paldies par profesionalitāti, pašaizliedzīgu dienesta pienākumu pildīšanu un uzticību Jelgavas pašvaldības policijai. Tostarp krūšu nozīmi “Par trīsdesmit gadu izdienu” saņēma Patruļpolicijas nodaļas inspektors Jānis Godainis, informē Jelgavas pašvaldība.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Pašvaldības policijas galvenais uzdevums nemainīgs – nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību Jelgavas valstspilsētā! Mēs rūpējamies par jelgavnieku un pilsētas viesu drošību kā ikdienā, tā svētkos,” atgādina Jelgavas pašvaldības policijas priekšnieks Viktors Vanags, kolēģiem novēlot turpināt godprātīgi veiktu darbu ikdienā.

Pieciem ilggadējiem pašvaldības policijas darbiniekiem svētku reizē par godprātīgu dienesta pienākumu pildīšanu sabiedriskās kārtības un drošības uzturēšanā Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš pasniedza Jelgavas valstspilsētas domes Pateicības rakstu.

Testē “PrīmX’ betonu izturību

Jelgavā pagājušajā nedēļā Paula Lejiņa ielā 2 norisinājās tests, kura laikā tika salīdzināta divu betona plātņu veiktspēja, veicot slodzes testus to centros, malās un stūros.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pētījumā salīdzināts tradicionālā tērauda īsšķiedru betons un “PrīmX” tērauda šķiedru pastiprināts pašspriegojošais betons. Testa mērķis bija novērtēt abu betona plātņu konstrukciju izturību, īpaši slodzes nestspēju, informē uzņēmums “Primekss”.

Uzņēmums izstrādājis “PrīmX” tehnoloģiju, kas ir stiprāka nekā parastais betons, samazina kopējo betona patēriņu un CO2 emisijas.

Projekts tiek realizēts ar “Primekss” un Viedo materiālu un tehnoloģiju kompetences centra atbalstu ekonomiskās atveseļošanas finansējuma ietvaros. Pētnieciskā darbība notiek kopā ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti, Luleo Tehnoloģiju universitāti un Dānijas Tehnisko universitāti.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atver jaunu fizioterapijas prakses vietu

1. jūlijā Dobelē durvis vērusi jauna fizioterapijas prakses vieta, kurā ikdienā darbosies fizioterapeite Linda Ikvila-Bērziņa, informē Dobeles novada pašvaldība.

Fizioterapeites prakses vieta tapusi ar pašvaldības atbalstu, kad, piedaloties izsludinātajā grantu konkursā “Attīsti savu uzņēmējdarbību Dobeles novadā 2024”, tika piešķirti 3000 eiro jaunas prakses vietas izveidei.

“Mans mērķis bija radīt patīkamu un mājīgu atmosfēru prakses telpās, piedāvāt profesionālu, kvalitatīvu un individuālu pieeju katram klientam, kā arī ieviest mūsdienu tehnoloģiju plašās iespējas un risinājumus dažādos fizioterapijas darba aspektos,” stāsta L. Ikvila-Bērziņa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šī būs pirmā fizioterapijas privātprakse Dobelē, tā atradīsies Brīvības ielā 11A. Ēka ir aprīkota ar visu nepieciešamo, lai tajā varētu iekļūt cilvēki ar kustību traucējumiem un vecāki ar bērnu ratiem. Par konkursā piešķirtajiem līdzekļiem tika iegādāts masāžas galds, vingrošanas inventārs un materiālu komplekts.

Izveido tematisko karti par īpašumiem uzņēmējdarbībai

Lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību Jelgavas novadā, pašvaldība ir izstrādājusi jaunu atbalsta instrumentu – nekustamo īpašumu datubāzi un investīciju objektu karti, kas publicēta Jelgavas novada pašvaldības tīmekļvietnē jelgavasnovads.lv, informē pašvaldība.

“Kartes mērķis ir sniegt iespēju uzņēmējiem, potenciālajiem investoriem un citiem interesentiem ērti iegūt vienotu informāciju par Jelgavas novadā pieejamām telpām vai zemi uzņēmējdarbībai. Plānots, ka kartē būs pieejama informācija gan par nekustamajiem īpašumiem, kas pieder pašvaldībai, gan par juridiskām un fiziskām personām piederošiem īpašumiem,” skaidro Tūrisma un uzņēmējdarbības nodaļas vadītāja Ilze Matusa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Objektiem kartē ir pievienota informācija par to piederību, platību, lietošanas mērķi, inženierkomunikācijām un piekļuvi, kā arī kontaktinformācija. Jelgavas novada investīciju kartes saturs ir mainīgs, un tam ir informatīvs raksturs, piemēram, detalizēta informācija par nekustamā īpašuma darījumu summām un nosacījumiem netiek publicēta.

Pašvaldība aicina personas, kas meklē investorus, vēlas iznomāt vai pārdot uzņēmējdarbībai piemērotus īpašumus – zemi, nedzīvojamas telpas, būves –, iepazīties ar karti un iesniegt informāciju arī par saviem īpašumiem, aizpildot elektronisko anketu, kas pieejama pašvaldībā.

Aicina uz konsultācijām prototipēšanas darbnīcā

Interesenti, kuri plāno uzsākt uzņēmējdarbību vai domā par tās attīstību, jūlijā aicināti uz bezmaksas individuālajām konsultācijām prototipēšanas darbnīcā Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Konsultācijās iepazīstinās ar griešanas plotera, 3D printera un virtuālās realitātes briļļu darbību, informē ZRKAC.

No 8. līdz 12. jūlijam interesenti var apgūt darbu ar griešanas ploteri “Brother ScanNCut SDX 1250”, no 15. līdz 17. jūlijam iepazīties ar 3D printera “XYZ Printing da Vinci 1.0 Pro” darbību, savukārt no 22. līdz 26. jūlijam izmēģināt virtuālās realitātes briļļu daudzveidīgās iespējas.

— Lappusi sagatavoja Anita Kantāne

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Projekts “Mans pagasts, mana pilsēta”.
Par publikāciju saturu atbild “Zemgales Ziņas”. #SIF_MAF2024

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.