Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

Tiekas Krimūnu svētkos “Ar vasaru plaukstās”

Nedēļas nogalē aizvadīti Krimūnu pagasta svētki “Ar vasaru plaukstās”, informē Dobeles novada pašvaldība.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Svētki Krimūnās sākās jau 4.jūlijā, kad kopā ar meistari Ilvu Liepnieci, darbojoties maziem un lieliem, tapa Krimūnu svētku kūka “Krimūnu odziņa”. Savukārt ”Brālēni Jarāni” kārtīgi pieskandināja Krimūnu estrādi pagasta svētku otrajā dienā.

“Viss iesākās ar pagasta modināšanu ielās un pagalmos ar retro auto, akordeona ziņģēm skanot un plīvojot pagasta karogam. Notika arī mazuļu godināšana “Esi sveicināts mazais Krimūnniek!” , kurā tika godinātas jaunās Krimūnu ģimenes, kopa 10 braši zēni un trīs jaukas meitenes. Šī vienmēr ir svētku sirsnīgākā tradīcija, kas nereti saviļņo gan vecākus, gan ciemiņus”, par svētku kulminācijas dienu stāsta Krimūnu Tautas nama vadītāja Kristīne Ļaksa.

Dienas turpinājumā notika Liepājas ceļojošā Leļļu teātra “Maska” izrāde bērniem.  Tāpat norisinājās desmit radošās un sporta stacijas mazākajiem bērniem, kas šogad guvušas  necerēti lielu interesi ar ļoti daudziem tuvākiem un tālākiem apmeklētājiem. Bija arī piepūšamā atrakcija “Tarzāns”, spēka zupa svētku dalībniekiem un ciemiņiem, ko baudīja vairāk kā 200 dalībnieku. Visas dienas garumā notika sportiskas aktivitātes gan individuāliem dalībniekiem, gan komandām ar piepildītu programmu, bija arī  apbalvošana ar bagātīgu medaļu un atbalstītāju balvu klāstu un katram mazajam ķiparam pa saldējumam no Krimūnu Tautas nams noslēgumā. Vakara izskaņā visus tuvināja sirsnīgs Santas Kasparsones koncerts, kas izpelnījies stāvovācijas un balle kopā ar grupu “Zvaigžņu lietus” līdz rīta gaismai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Ir pavadītas trīs brīnišķīgas, piepildītas dienas. Lai ar skaistām emocijām turpinām baudīt vasaru mūsu Krimūnū pagastā,” ar gandarījumu atzīst K.Ļaksa.

Foto: No organizatoru albuma

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.