Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

PAPILDINĀTS AR FOTO: Ielas Jelgavā pēc stiprā lietus applūdušas; Zemgalē vēja postījumu dēļ vairāk nekā 130 izsaukumu

Pirmdienas, 29.jūlija, rītā vairākas ielas Jelgavā pēc stiprā lietus ir applūdušas, novēroja portāls. Arī kokiem apstādījumos un balkus ceļiem stiprais vējš ir nolauzis lielus zarus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Uz ārkārtas palīdzības izsaukumu tālruņa numura 112 saņemti apmēram 600 pieteikumi uz spēcīgā vēja un lietus radīto postījumu likvidēšanas darbiem. Pirmdienas rītā divu stundu laikā izsaukumu skaits pieaudzis par 200 izsaukumiem, no tiem visvairāk Rīgā.

Zemgalē saņemti apmēram 130 pieteikumi un visvairāk no Tukuma novada, Jelgavas novada, Jelgavas pilsētas un Dobeles novada (Dobeles novadā – 24 izsaukumi, Jelgavas novadā – 45 izsaukumi, Jelgavas pilsētā – 27 izsaukumi, Tukuma novadā – 25 izsaukumi, Bauskas novadā – divi izsaukumi.)

Kopumā visvairāk jeb apmēram 230 pieteikumu saņemts no Jūrmalas un citviet pierīgā. Rīgas pilsētā iedzīvotāju pieteikumi par postījumiem sākās nakts vidū un šobrīd ir apmēram 200.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Citos reģionos pieteikumu skaits ir ļoti neliels – Kurzemē 15, Vidzemē deviņi un Latgalē divi pieteikumi.

Lielākoties koki ir nokrituši uz ceļa braucamās daļas. Salīdzinot ar citām vētrām, šoreiz nav pieteikumu par atrautām ēku konstrukcijām, reklāmas plakātiem, bet ir izsaukumi uz kokiem, kas nokrituši uz automašīnām un ēkām. Saistībā ar ūdens līmeņa celšanos nopietna evakuācija līdz šim nav bijusi, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

VUGD aicina iedzīvotājus apzināties, ka bīstamība saglabājas un spēcīgais vējš un nokrišņi norims tikai dienas gaitā. Ugunsdzēsēji glābēji prioritāri reaģē uz tiem izsaukumiem, kuros iespējams apdraudējums cilvēka dzīvībai un veselībai, tādēļ vēja postījumu likvidēšanas darbi notiks ilgākā laika periodā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Savukart VAS “Latvijas Pasts” brīdina, ka vētras postījumu dēļ visā valstī, īpaši Rīgā, Pierīgā, Jūrmalā, Jelgavā un Dobelē kavēsies sūtījumu un preses piegāde.

Jelgavas pašvaldība informē, ka svētdienas vakarā, prognozējot, ka lietus un vējš turpināsies visu nakti, “Pilsētsaimniecība” ir piesaistījusi uzņēmumu, ar kuru tai ir noslēgts līgums, par vētrā lauztu koku zāģēšanu un brauktuvju atbrīvošanu no nolūzušiem kokiem. Tāpat uzdots pirmdien agri no rīta sākt gūliju tīrīšanu pilsētā, kas būs nosprostotas vēja sanesto lapu un citu sanesumu dēļ. Svētdienas vakarā atslēgti arī strūklakas sūkņi Jāņa Čakstes bulvārī, jo paaugstinoties ūdenslīmenim upē, sūkņi applūstu un tiktu bojāti.

Foto: ZZ.LV

  • Pirmdienas rītā.

  • Svētdienas vakarā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.