Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom bahsegel jojobet

Dobeles novadā pagarina pašvaldības atbalstītā ūdensapgādes un kanalizācijas pieslēguma izbūves termiņu

Foto: unsplash.com

Dobeles novada pašvaldība pagarinājusi jaunbūvju ūdensapgādes un kanalizācijas pieslēguma izbūves termiņu, kas veikts ar pašvaldības atbalstu, liecina grozījumi saistošajos noteikumos “Dobeles novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība dzīvojamo māju un dzīvojamo māju jaunbūvju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Grozījumu mērķis ir pagarināt pieslēguma izbūves termiņu, kurā jāveic pieslēguma izbūve no līdzfinansējuma līguma noslēgšanas dienas, no sešiem mēnešiem uz 12 mēnešiem. Domē norāda, ka grozījumi nepieciešami, jo gandrīz visi iedzīvotāji izvēlas vietējos būvdarbu veicējus, kuri savas noslodzes dēļ nevar nodrošināt darbu izpildi laicīgi.

“Bieži ir gadījumi, kad jau iestājas nelabvēlīgi laika apstākļi darbu veikšanai, tiek aizmirsts par līdzfinansējuma līguma termiņa pagarināšanu,” saistošo noteikumu paskaidrojuma rakstā pauž pašvaldība.

Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts pieslēguma izbūvei daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, ja pieslēguma izbūvi veic būvkomersants vai ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs – līdz 1500 eiro par viena pieslēguma izbūvi, bet ne vairāk kā 70% no kopējām kanalizācijas pieslēguma izbūves izmaksām, ja pieslēguma izbūvi veic tikai dzīvojamās mājas pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai. Taču atbalsts var sasniegt 95% no kopējām kanalizācijas un ūdensvada pieslēguma izbūves izmaksām, ja pieslēguma izbūvi vienlaicīgi veic gan dzīvojamās mājas pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, gan centralizētajai ūdensapgādes sistēmai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atbalstu līdz 1200 eiro par vienu pieslēgumu var saņemt arī pieslēguma izbūvei vienģimeņu dzīvojamām mājām un vienģimeņu dzīvojamo māju jaunbūvēm, ja pieslēguma izbūvi veic būvkomersants vai ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs. Arī šajā gadījumā atbalsts ir līdz 70% no kopējām kanalizācijas pieslēguma izbūves izmaksām, ja pieslēgums paredzēts tikai pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai. Bet līdz 95% no izmaksām sedz, ja pieslēdz gan kanalizāciju, gan ūdensapgādes sistēmu.

Šāds atbalsts paredzēts arī gadījumos, kad pieslēgumu vienģimeņu dzīvojamām mājām un vienģimeņu dzīvojamo māju jaunbūvēm būvē īpašnieks.

Līdz šim bija noteikts, ka pieslēguma izbūve jāveic sešu mēnešu laikā no līdzfinansējuma līguma noslēgšanas dienas. Pirms līguma termiņa beigām iesniedzējs objektīvu apstākļu dēļ var ierosināt līguma termiņa pagarināšanu. Termiņa pagarinājums nedrīkst pārsniegt trīs mēnešus.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.