Abonē e-avīzi "Zemgales Ziņas"!
Abonēt
casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş casibom casibom giriş casibom casibom giriş casibom giriş bahsegel casibom casibom giriş

Piecas Jelgavas izglītības iestādes saņēmušas Ekoskolas Zaļo karogu

Trešdien, 11. septembrī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisinājās Latvijas Ekoskolu apbalvošanas ceremonija, sakot paldies izglītības iestādēm par sasniegumiem vides aizsardzības jautājumu integrēšanā mācību procesā un praktiskajām darbībām, palīdzot saglabāt vidi. Izglītības iestādēm tika pasniegts Zaļais karogs, Latvijas Ekoskolu Sertifikāts un pateicība par dalību Ekoskolu programmā. To saņēmēju vidū arī vairākas Jelgavas izglītības iestādes, informē Jelgavas Izglītības pārvalde. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Deviņdesmit izglītības iestādes saņēma prestižo starptautisko Zaļo karogu 2024./2025. mācību gadam. To vidū arī piecas iestādes no Jelgavas – jau astoto gadu pēc kārtas Zaļo karogu saņēma pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes “Lācītis” un “Zīļuks”, savukārt, otro gadu – Jelgavas Pārlielupes pamatskola, privātās pirmsskolas izglītības iestādes “Mācos mācīties” un “Auseklītis”.

Latvijas Ekoskolu Sertifikāts piešķirts 52 izglītības iestādēm, tostarp Jelgavas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādei “Alnītis”, privātajai pirmsskolas izglītības iestādei “Pīlādzītis”, Jelgavas tehnikumam, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolai un Jelgavas 4. vidusskolai .

Savukārt, pateicību par dalību Ekoskolu programmā saņēma 53 izglītības iestādes, tostarp Jelgavas 5. vidusskola.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

”Prieks, ka Latvijā 90 izglītības iestādes ir veikušas šo svarīgo darbu, veicinot gan iestāžu, gan sabiedrības izpratni par vidi, attīstot atbildīgu attieksmi, vērtības un interesi, kas mudina rīkoties vides labā. Svarīgi, ka šajā procesā iesaistās ne tikai skolas, bet arī plašāka sabiedrība, tādējādi veicinot kopējo vides apziņu. Vēlos uzsvērt, ka katras skolas dalība programmā ir nozīmīga un novērtēta, neatkarīgi no saņemtā apbalvojuma, jo jebkurš ieguldījums vides labā ir svarīgs”, tā Vides izglītības fonda programmas Ekoskolu vadītājs Daniels Trukšāns.

Katru gadu Ekoskolu nacionālā žūrija rūpīgi analizē mācību iestāžu paveikto mācību gada laikā, ņemot vērā Ekoskolu programmas kritērijus un 7 soļu metodoloģiju. Ekoskolu apbalvojums tiek piešķirts uz vienu mācību gadu un to katru reizi jāizcīna no jauna.

Svinīgā pasākuma laikā tika atklāta arī starptautiskā Rīcības dienu kampaņa un klātesošie iepazīstināti ar Ekoskolu un Jauno vides reportieru programmu aktualitātēm.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jāpiebilst, ka Ekoskolu programma ir viena no visaptverošākajām un populārākajām vides izglītības pieejām pasaulē, kas šogad svin 30 gadu jubileju. Ekoskolu programmu Latvijā īsteno nodibinājums “Vides izglītības fonds” un tajā darbojas ap 200 izglītības iestādes no pirmsskolām līdz pat augstskolām, bet visā pasaulē programmā ir iesaistītas 48 700 izglītības iestādes 73 valstīs.

Foto: pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde “Lācītis”

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
ZZ.lv komanda.